Preuvenement en dekdweilfestival in Heeg

Preuvenement en dekdweilfestival in Heeg

Publicatiedatum: 17 april 2012
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

Zaterdag 28 april 13.00-18.00 uur

HEEG (NL) – Zaterdagmiddag 28 april 2012 Limburgse toestanden in Heeg bij Sneek. Het dorp opent dan op de meest feestelijke wijze het nieuwe watersportseizoen. Vanaf 13.00 uur wordt in het centrum een preuvenement, een braderie en een dekdweilfestival georganiseerd.

Op de Syl in Heeg vindt het preuvenement plaats en zullen verschillende culinaire hapjes gepresenteerd worden. Voor €1,50 per consumptie kunt u kennis maken met allerlei internationaal georiënteerde gerechten. Daarnaast is er in de Harinxmastraat een braderie waar verschillende koopwaren door de Heegemer winkeliers zullen worden aangeboden.

Dekdweilfestival

Aan het Dekdweilfestival nemen dit jaar zeven dweilorkesten deel uit het hele land deel: Dinges (Emmen), Olietappers (Schoonebeek), Wettertoerkapel (Drachten), Putkapel (Sneek), Straatklinkers (Sassenheim), Lendebloazers (Wolvega) en natuurlijk De Heegemer Dekdweilers (Heeg). Tijdens het Dekdweilfestival zullen de dweilorkesten optreden in het centrum en op het water van Heeg en Woudsend. Bovendien is het mogelijk voor bezoekers om mee te varen op een rondvaartboot met aan boord een dekdweilend dweilorkest. Opstappen kan op de Syl in Heeg. Als knallende afsluiter zullen rond 18.00 alle dekdweilorkesten zich op de Syl verzamelen om het watersportseizoen voor geopend te blazen.

De Heegemer Dekdweilers zetten met nog zes andere orkesten 28 april 2012 het dorp op stelten.

Watersportparadijs Heeg vanuit de lucht gezien.

De Heegemer Dekdweilers zetten met nog zes andere orkesten 28 april 2012 het dorp op stelten.
Watersportparadijs Heeg vanuit de lucht gezien. Foto: www.pharshoeke.nl