Princessehof tot 3 juni in teken van bloemen

Princessehof tot 3 juni in teken van bloemen

Publicatiedatum: 1 Juni 2012
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

Groen Geluk

 

LEEUWARDEN (NL) – Keramiekmuseum Princessehof staat in het teken van bloemen. Het bloemenspektakel Princessehof-Bloemenhof maakt na een kwart eeuw zijn rentree in het kader van de tentoonstelling ‘Groen Geluk. Van lusthof tot volkstuin’. Prachtige bloemstukken van Hemrica House of Flowers in Leeuwarden sieren de hal en theesalon van het museum. De bloemenpracht van Princessehof-Bloemenhof is vanaf 26 mei t/m 3 juni te bewonderen.

Tussen 1978 en 1986 was Princessehof-Bloemenhof een tweejaarlijks terugkerend hoogtepunt voor het museum. De zalen van het Princessehof werden ingericht met prachtige bloemdecoraties en –schikkingen. Het samenspel tussen de collectie keramiek en met zorg samengestelde bloemsierkunst was zeer geliefd bij het publiek. In vier dagen tijd trok het evenement ongeveer 7500 bezoekers naar het museum. In het jaar 2012 is Bloemenhof terug in een nieuw jasje. De tentoonstelling ‘Groen Geluk. Van lusthof tot volkstuin’ vormt de perfecte gelegenheid voor een revival.

 

Ter gelegenheid het ‘Jaar van de Historische Buitenplaats’ is de tentoonstelling ‘Groen Geluk. Van lusthof tot volkstuin’ het gehele tuinseizoen te zien in het Princessehof. Het museum vertelt het verhaal van de historische buitenplaatsen, tuinen en lusthoven, van de 18de-eeuwse formele tuin tot de hedendaagse volkstuin. Vier eeuwen tuingeschiedenis vormen het decor voor uiteenlopende keramische objecten. Een tentoonstelling die de echte tuin- én keramiekliefhebber niet mag missen.

De tentoonstelling Groen Geluk. Van lusthof tot volkstuin, is te zien van 25 maart tot en met 28 oktober 2012 en mede mogelijk gemaakt dankzij financiële steun van het Mondriaan Fonds, de Gemeente Leeuwarden, het SNS REAAL Fonds en het St. Anthony Gasthuis en met bijdrage van AOC Friesland.

Info: www.princessehof.nl