Promogirls zijn geen achttien, maar wel heel actief

Promogirls zijn geen achttien, maar wel heel actief

Publicatiedatum: 11 april 2013
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

Kulturele Haadstêd 2018

Patricia (links) en Sylvyana hebben bij het Leeuwarder VVV-kantoor onder in de Achmeatoren een Kulturele Haadstêd-etalage ingericht.
Patricia (links) en Sylvyana hebben bij het Leeuwarder VVV-kantoor onder in de Achmeatoren een Kulturele Haadstêd-etalage ingericht.

LEEUWARDEN (NL) – Leeuwarden is één van de drie overgebleven Nederlandse steden (Leeuwarden, Eindhoven, Maastricht) die zich kandideren als Culturele Hoofdstad van Europa 2018.

De afgelopen maanden is er door Stichting Kulturele Haadstêd 2018 pittig gewerkt aan het professionaliseren en uitbouwen van de organisatie. Doel: de organisatie klaarmaken voor de laatste belangrijke stap, namelijk het behalen van de titel Culturele Hoofdstad van Europa in 2018.
De Leeuwarder stichting heeft ten opzichte van Maastricht en Eindhoven de kleinste organisatie en de kleinste budgetten, maar dat mag de pret niet drukken.
Vrijwilliger Sylvyana Adriana Kerklaan bij de Achmeatoren in de Friese hoofdstad: “Om te kunnen winnen van deze steden hebben we iedereen nodig. Alle inwoners van Friesland en alle bedrijven en instellingen. Het thema om dit de komende maanden te gaan realiseren is ‘schouder aan schouder’. Daarom ben ik hier in Leeuwarden, maar ook in Lemmer, aan het folders uitdelen en posters, roll-ups, aan het plaatsen, samen met collega Patricia Riemersma.”
Sylvyana en Patricia zijn als ex-ING bankmedewerkers, met een dienstverband van respectievelijk 34 en 33 jaar, sinds 2010 werkloos. Om zinvol actief bezig te zijn, en vanwege de grote uitdaging, hebben zij zich gevoegd bij het 90 vrijwilligers tellende promoteam. “Als Leeuwarden dé cultuurstad van Europa wordt, dan zijn wij blij en heeft héél Friesland er profijt van.”

Info effecten als Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa wordt in 2018:
www.2018.nl/nl-nl/lwd2018/effectenculturelehoofdstad.aspx