Rijke watersporters laten boot in Makkum bouwen

Rijke watersporters laten boot in Makkum bouwen

Publicatiedatum: 22 augustus 2011
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

K&M Yachtbuilders naar internationale beurzen

MAKKUM (NL) – De Friese IJsselmeerplaats Makkum is de plek waar miljonairs uit de hele wereld een boot kopen. De Vries bouwt megajachten voor pakweg 30 miljoen euro of knapt een jacht op voor een kleine tien miljoen euro. K&M Yachtbuilders zit in het sportievere en goedkopere segment: zeiljachten rond de één miljoen. K&M presenteert de komende maanden drie bijzondere zeiljachten op watersportshows in Oslo, IJmuiden en Hamburg.

Het eerst in de agenda staat de in-water boatshow van Oslo, Båter I Sjøen, gehouden in Sandvika. Daar zal K&M de nieuwe Bestevaer 56ST ‘Hannah’ aan het publiek tonen. Tussen de vele polyester boten zal dit aluminium jacht met haar marine-blauwe romp en klassiek ogend pilot house ongetwijfeld een publiekstrekker zijn. De show wordt gehouden van 01 t/m 4 september 2011.

Bestevaer 56ST.

Bestevaer 45ST.

Bestevaer 56ST.
Bestevaer 45ST.

Op de Hiswa te Water van 6 tot en met 11 september 2011 in IJmuiden worden

drie K&M-jachten afgemeerd. De Bestevaer 45ST ‘Voyager’, de kleinste Bestevaer, het grote zusje, de nieuwe Bestevaer 55ST ‘Pilgrim’ en de Bestewind 50. Laatstgenoemd jacht is dit jaar genomineerd voor European Boat of the Year in de categorie Luxury Cruisers. Geïnspireerd op de Bestevaer 53ST van Gerard Dijkstra zelf is dit GRP jacht een aantal jaar geleden ontwikkeld. Grote pluspunten zijn het pilot house en de ruimte in het schip met een stahoogte van bijna 2 meter.

Hanseboot 29 oktober t/m 6 november, Hamburg.

Op de Hanseboot (29 oktober-6 november 2011) is K&M in de cityhaven te vinden met de Bestevaer 55ST ‘Morning Haze’. Deze heeft een liftkiel. Ook de ‘Morning Haze’ is gebouwd en gestyled naar de wensen van de klant en verschilt dus ook van de andere Bestevaers. Ze heeft bijvoorbeeld een langer pilot house en de kuip is verder naar achteren gebracht.

Druk

K&M heeft een dik gevulde orderportefeuille. Zeven jachten moeten er de komende maanden gebouwd worden, terwijl er nog aan de beursschepen wordt gewerkt: Bestevaer 73S ‘Christopher’, Bestevaer 53ST ‘Suse’, Bestewind 50 ‘Olivia’, Bestewind 50 ‘No Name’, Stadtship 54 ‘Aka’, Icon 48 ‘Leeloo’ en German Frers 88ft ‘Tulip’.

Bestevaer 55ST.

Bestewind 50.

Bestevaer 55ST.
Bestewind 50.

 

Info jachtwerf K&M: www.kmy.nl

Info Gerard Dijkstra en Partners: http://www.gdnp.nl/

Info jachtwerf De Vries Makkum: http://www.kdvs.nl/