Rondvaarten door stadje en op IJsselmeer langs highlights en markten

Rondvaarten door stadje en op IJsselmeer langs highlights en markten

Publicatiedatum: 14 april 2015
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

Zaterdag 18 april 10.00-17.00 uur: Open Huis Elfstedenstad Stavoren

Er zit zaterdag 18 april 2015 veel muziek in Stavoren, ook in de rondvaartboot van Wiepke Wierda (foto).
Er zit zaterdag 18 april 2015 veel muziek in Stavoren, ook in de rondvaartboot van Wiepke Wierda (foto).

STAVOREN (NL) – Zaterdag 18 april 2015 houdt Elfsteden- en IJsselmeerstad Stavoren open dag van 10.00 tot 17.00 uur. Er zijn talrijke activiteiten: live muziek, een markt, rondvaarten, kinderpret, demonstraties streetdance en een voordelige kennismaking met de horeca.

De recreatie- en horecabedrijven hebben alle reden tot een feestje. Het stadje is de afgelopen jaren enorm opgeknapt. Het heeft één van de meest bezienswaardige sluizen van Europa gekregen en de COOP aan de Bleeck 1 is gekozen tot de mooiste supermarkt van Nederland. Deze highlights worden de hele dag bevaren door schipper en trekzakmuzikant Wiepke Wierda met zijn praam Simmermoarn. Deze ligt op de vaste afvaartplek bij de oude sluis, tegenover het station. Wierda houdt ook halt bij Jachttechniek Van der Pol aan de Schans waar een nautische markt is en waar ook een tochtje met originele Staverse jollen kan worden gemaakt. Elders in de stad is de Lemster vissermansaak De Brandende Liefde van Jappie Bandstra afgemeerd. Ook hij nodigt bezoekers uit om een tochtje te maken. Voorts gooien het skûtsje van Stavoren en de grote zeilschepen van de Friese Vloot de trossen los.

Meer informatie over Stavoren:
www.ijsselmeerfriesland.nl

Met de opening van de tweede Johan Frisosluis in Stavoren heeft Friesland er een bijzondere attractie bijgekregen.
Met de opening van de tweede Johan Frisosluis in Stavoren heeft Friesland er een bijzondere attractie bijgekregen.
Met de opening van de tweede Johan Frisosluis in Stavoren heeft Friesland er een bijzondere attractie bijgekregen. Onder het bedieningsgebouw (rechts op de foto) zit namelijk een verrassende ontvangst- en expositieruimte. Niet alleen qua vorm, maar ook qua functie. U vindt er informatie over Elfsteden- en Hanzestad Stavoren, de bijzondere sluis, de Friese meren, de wereldreis van de paling (Friezen zijn vermaarde palingvissers en –handelaren!) en het werk van de sluiswachter. De expositieruimte is ook het startpunt van verschillende wandel-, fiets- en vaarroutes wandelen of varen. Meer informatie vindt u op: www.ontvangstruimtejohanfrisosluis.nl
De ontvangst- en expositieruimte is geopend van 1 april tot 1 november (tijdens bedieningstijden van de sluis). Wilt u de ruimte met een groep bezoeken of heeft u andere vragen, neem dan contact op met de beheerder via: info@ontvangstruimtejohanfrisosluis.nl De wereldwijk unieke sluis van Stavoren maakt ook deel uit van groepsreizen en arrangementen van Friesland Holland Tours (www.frieslandhollandtours.com) en Friesland Holland Travel (www.frieslandtravel.com) , onderdelen van het bureau voor toerisme van Fryslân, Friesland Holland. Luchtfoto: Aerovisio Sneek.
Het bureau voor toerisme Friesland Holland staat met een promotietrailer en de nieuwste e-bikes voor het kantoor van de Friese Vloot aan de haven, één van de twee zeilrederijen van Stavoren. De andere is rederij Kingma met de Aphrodite.
Er kunnen ook tochten met originele Staverse jollen worden gemaakt. Ze liggen samen met het SKS-skûtsje van Stavoren en de Lemsteraak De Brandende Liefde bij Jachttechniek Van der Pol voor de deur (Schans 49-50, Stavoren).
Het bureau voor toerisme Friesland Holland staat met een promotietrailer en de nieuwste e-bikes voor het kantoor van de Friese Vloot aan de haven, één van de twee zeilrederijen van Stavoren. De andere is rederij Kingma met de Aphrodite. Info: www.boatcharterholland.nl www.crazycruises.nl en www.frieslandcruises.nl Er kunnen ook tochten met originele Staverse jollen worden gemaakt. Ze liggen samen met het SKS-skûtsje van Stavoren en de Lemsteraak De Brandende Liefde bij Jachttechniek Van der Pol voor de deur (Schans 49-50, Stavoren).
Rondvaarten met schepen van de Friese Vloot en de praam Simmermoarn van Wiepke Wierda. Info: www.friesevloot.nl en www.simmermoarn.nl
Rondvaarten met schepen van de Friese Vloot en de praam Simmermoarn van Wiepke Wierda. Info: www.friesevloot.nl en www.simmermoarn.nl
Rondvaarten met schepen van de Friese Vloot en de praam Simmermoarn van Wiepke Wierda. Info: www.simmermoarn.nl en www.friesevloot.nl