Samenwerking Urk en Friesland Holland

Samenwerking Urk en Friesland Holland

Publicatiedatum: 3 mei 2013
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

Internationale promotie in Frankrijk en Nederland

Petra van der Werf en Harry Koffeman hebben een Friesland Holland infocenter op hun charterbasis, één van de drie vestigingen van Yacht Charter Urk.
Petra van der Werf en Harry Koffeman hebben een Friesland Holland infocenter op hun charterbasis, één van de drie vestigingen van Yacht Charter Urk.

URK (NL) – Friesland Holland werkt mee aan de promotie van het voormalige eiland Urk, onder andere in Vannes aan de Golfe du Morbihan, waar het Friese bureau voor toerisme Nederland in de schijnwerpers zet tijden een grote bootshow. Friesland Holland heeft er een infopaviljoen aan de haven.

De charterbasis van Yacht Charter Urk op Flevostrand.
De charterbasis van Yacht Charter Urk op Flevostrand.

Friesland Holland en Ottenhome Heeg stellen een hoofdprijs voor de loterij beschikbaar, een vaarvakantie van een week voor vier personen met een Fryslân Cruiser. Ottenhome Heeg zet dit boottype internationaal in om “eerstelingen” te werven. De krijgen tot 15 juni 2013 25% korting op de huurprijs. De tienduizenden bezoekers aan de Semaine du Golfe kunnen ook een weekendje Urk en Enkhuizen winnen.

Yacht Charter Urk
De samenwerkiung met Urk gaat verder. Petra van der Werf uit Vlissingen en Harry Koffeman van Urk promoten Friesland in de jachthaven van het Molecaten-park Flevostrand aan het Veluwemeer in Biddinghuizen. Petra en Harry runnen in Biddinghuizen één van de vestigingen van Yachtcharter Urk. Het Biddinghuizer filiaal is gespecialiseerd in Linssen motorjachten.
Aan de haven verrees een mooi charterkantoor dat ook dienst doet als havenkantoor van Molecaten. De parkengroep is actief in heel Nederland, sinds kort ook in Friesland. Molecaten werd onlangs eigenaar van de luxe drie generatie camping ’t Hout in Bakkeveen (Friese Wouden).

Urk is een populaire bestemming voor huurders van een Fries charterjacht. Urk is een populaire bestemming voor huurders van een Fries charterjacht.

Urk is een populaire bestemming voor huurders van een Fries charterjacht.

Info Semaine du Golfe: www.semainedugolfe.com/
Info Urk: www.touristinfourk.nl/nl/
Info Yachtcharter Urk:
https://www.friesnieuws.nl/4343
Info boot huren in Friesland:
www.boatcharterholland.nl
www.frieslandholland.nl