Sneekweek CD: 400 Jaar Waterpoort

Sneekweek CD: 400 Jaar Waterpoort

Publicatiedatum: 16 Juli 2013
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

‘Lui Út Sneek’ (LUS) en Fokko Dam

 Sneekweek CD: 400 Jaar Waterpoort

De hoes van de nieuwe Sneekweek-CD.
De hoes van de nieuwe Sneekweek-CD.

SNEEK (NL) – ‘Lui Út Sneek’, oftewel het LUS-Koar, presenteert op maandagavond 22 juli 2013 haar tweede CD-single in de Irish Pub aan de Marktstraat te Sneek. Aanvang: 20.00 uur. De single staat geheel in het teken van 400 Jaar Sneker Waterpoort,  en heeft dan ook heel toepasselijk als titel: ‘400 Jaar Waterpoart’.

Het eerste exemplaar zal, net als vorig jaar, worden uitgereikt aan een echte bekende Sneker. Een Sneker die het ‘Snekers’ hoog in het vaandel heeft. Vorig jaar heeft ‘Ome’ Joop Doevendans hem in ontvangst mogen nemen. Van de tweede single, die weer geheel in het Sneker dialect is gezongen, is ook een videoclip gemaakt. Deze zal vrij snel na de uitreiking van het eerste exemplaar te bekijken zijn op You Tube.
Naast het LUS-Koar is er op de schijf een prominente rol weggelegd voor de Sneeker stadsomroeper Jan Sjoerd!

30 jaar Sneek-liedjes
Op de cd-maxi-single staan 5 liedjes die met de Waterpoort te maken hebben, waaronder ‘het Sneekweeklied’ (tekst & muziek Fokko Dam van artiestenbureau BME Bookings) uit 1983 van de roemruchte Sneekweekband. Dus Fokko Dam, ook dirigent van het LUS-koar,  viert dit jaar een jubileum van 30 jaar Sneek-liedjes. De eerste single van LUS, ‘Al mut ik krúpe’ was een doorslaand succes en heeft in 2012 zelfs enkele weken op nr. 1 gestaan in de top 25 van het radiostation Holland-FM. ‘Al mut ik krúpe’ is onder de Sneker bevolking inmiddels al een echte klassieker geworden.

Info: http://www.bmebookings.nl/