Splash en Flash in handen van Jachtwerf Heeg

Splash en Flash in handen van Jachtwerf Heeg

Publicatiedatum: 8 maart 2013
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

Heeg centrum van Jac. De Ridder ontwerpen

De Splash.
De Splash.

HEEG (NL) – Jachtwerf Heeg is vanaf heden de hoofddealer van de Splash & Flash geworden. De Splash is ontworpen door de bekende ontwerper Koos de Ridder (1942) als opvolger van de Optimist. De Ridder is ook de constructeur van Friesland Holland’s zeilsportpromotieboten Fox F3 en de Fox Racing die te huur zijn bij Ottenhome, ook in Heeg. Ottenhome Heeg bouwt de Foxen.

De Splash en de Flash zijn sportieve open zeilbootjes voor zeilers van 13 tot en met 18 jaar. De Splash is een internationale wedstrijdklasse en al jaren een van de grootste wedstrijdklassen in Nederland. Bovendien is er afgelopen jaar de Splash 19+ klasse bij gekomen.

Werfbaas Geert Wijma: “De Splash past binnen het bedrijf Jachtwerf Heeg, bouwer van de Randmeer en de G2. De Randmeer is al ruim 50 jaar dé open zeilboot voor de sportieve zeiler. De G2 is een klassieke dagzeiler met moderne prestaties, waarvan sinds de introductie in 2004, 45 schepen gebouwd zijn. Inmiddels is de G2 een enerverende klasse geworden. Daarbij is vanaf 2013 de G2 voorzien van een nieuw design. De Splash en Flash zijn de sportieve, speciaal op jongeren gerichte boten van Jachtwerf Heeg. Zowel de levering van nieuwe boten als onderdelen en onderhoud zorgen voor een mooie thuisbasis om de Splash verder te promoten binnen de gehele zeilerswereld. Hierbij wordt uiteraard nauw samengewerkt met de SKON (Splash Klasse Organisatie Nederland) en de SCIA (Splash Class International Association).

De Splash en de Flash vind je overal op de wereld. Ze maken deel uit van internationale zeilklasses.
De Splash en de Flash vind je overal op de wereld. Ze maken deel uit van internationale zeilklasses.

Wereldkampioenschap
In 2013 wordt het wereldkampioenschap in Nederland gehouden! De afgelopen 10 jaar waren de WK’s in België, Polen, Italië, Kroatië, Portugal, Wales, Tsjechië en zelfs in Nieuw Zeeland.
De Splash en Flash worden getoond tijdens de HISWA naast de Randmeer en G2 op het daysailer paviljoen van 6-10 maart in Amsterdam.

Info: www.jachtwerf-heeg.nl
www.ottenhomeheeg.nl/382-fox-22-racing