Super trio: Triple

Super trio: Triple

Publicatiedatum: 24 juli 2009
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.frieslandhollandnieuws.nl

Klik op foto’s voor vergroting

WOLVEGA (NL) – Friesland is weer een bandje rijker: Triple. De formatie bestaat uit Vroukje Bakker uit De Hoeve (zang en gitaar), Yska de Leeuw uit Joure (keyboard en zang) en Jeannette Roeles uit Ter Idzard (zang).

Jeannette, tot voor kort secretaresse van burgemeester Gerard van Klaveren van Weststellingwerf en nu werkzaam in de pr-sfeer bij de gemeente Heerenveen: “Wij zijn niet nieuw in het vak hoor. Vroukje en ik treden al jaren op met sketches en liedjes in het Stellingwerfs. Yska heeft circa 15 jaar samen met zijn vrouw muziek verzorgd bij feesten en partijen onder de naam Tielsa.”

Triple verzorgt achtergrond-, dans- en feestmuziek. Het repertoire bestaat uit allerlei, meestal populaire, herkenbare songs, desgewenst in combinatie met sketches.

“Als het nu gaat om een rustige ballad, stevige Nederlandse Rock, Fries, oude melodieën, Nederlands, Engels of een smartlap op z’n tijd…. we zingen en spelen het allemaal.”

Jeannette Roeles komt uit Ter Idzard. Ze werkt als bestuurssecretaresse bij de gemeente Heerenveen en is de moeder van twee zonen en een dochter.
Klik op foto voor vergroting
Vroukje Bakker uit De Hoeve in de gemeente Weststellingwerf is moeder van drie zonen en verdient de kost als directiesecretaresse bij Romi Smilfood in Heerenveen.
Klik op foto voor vergroting
Zanger en toetsenist Yska de Leeuw, commercieel manager bij de Grontmij en aanvoerder van een gezin met een dochter en een zoon, woont in Joure.
Klik op foto voor vergroting

Afhankelijk van de wensen over de invulling van een feest, past het trio de muziekstijl zoveel mogelijk aan. Doordat de live-muziek wordt ondersteund door digitale muziek, kunnen zij met weinig instrumenten toch een volwaardige band vormen.


Klik op foto’s voor vergroting

“Bij onze optredens worden wij vaak gecomplimenteerd met de beschaafde geluidssterkte, het veelzijdige repertoire. We gaan voor kwaliteit,” zegt een enthousiaste Jeannette.

Info: www.triplemusic.nl