Supervoordelige trein- en autovakantie inclusief elektrische fiets van topmerk

Supervoordelige trein- en autovakantie inclusief elektrische fiets van topmerk

Publicatiedatum: 2 mei 2013
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

Fietsen door bossen en langs meren van Friesland en Overijssel

WOLVEGA (NL) – Friesland Holland Travel bewijst dat low budget vakanties top kunnen zijn. Een voorbeeld is het nieuwe 4-daagse E-bike arrangement Gouden Friese Wouden + Friese Meren + Weerribben. Dit is een comfortabele én sportieve ontdekkingsreis door het zuiden van Friesland en Noordwest Overijssel. Kosten op basis van halfpension in een prachtig gelegen hotel: slechts 250 euro per persoon inclusief huur E-bike!

De vakantieregio rondom de hoofdplaats Wolvega is opgedeeld in drie delen: Zuidoost Friesland (Friese Wouden: www.goudenfriesewouden.nl), Zuidwest Friesland (Friese Meren: www.friesemerenholland.nl) en Noordwest Overijssel, met toppers als Nationaal Park De Weerribben en Giethoorn (www.wolvegaholland.nl). Over deze delen zijn heel mooie magazines en toeristenkaarten met knooppunten-fietsroutes verschenen. Boekers van de reis krijgen ze na de boeking toegestuurd zodat zij zich in alle rust kunt oriënteren en een route kunnen uitstippelen langs de bezienswaardigheden van uw keuze.

NS-station Wolvega ligt midden in het grote vakantiegebied Friese Wouden en Nationaal Park Weerribben-Wieden. NS-station Wolvega ligt midden in het grote vakantiegebied Friese Wouden en Nationaal Park Weerribben-Wieden.

NS-station Wolvega ligt midden in het grote vakantiegebied Friese Wouden en Nationaal Park Weerribben-Wieden.

Wolvega
Wolvega ligt precies in het midden van het fantastische fietsgebied met veel nieuwe en vernieuwde fietspaden langs riviertjes en meren en dwars door natuurgebieden, reden waarom deze gezellige plaats de uitvalsbasis is. Gasten verblijven in het mooi en rustig gelegen 3 sterren hotel Holland Inn aan de rand van het dorp, op loopafstand van het centrum.

Bike Hotel Holland Inn Wolvega. Bike Hotel Holland Inn Wolvega.

Bike Hotel Holland Inn Wolvega.

Topmerken
Het bureau voor toerisme Friesland Holland heeft voor dit E-bike arrangement de beschikking over de nieuwste en lichtste elektrische fietsen met intelligente trapondersteuning en anti-lekbanden. Onder andere de topmerken Gazelle, Koga, Batavus, Trek, Merida en Sparta maken deel uit van Friesland Holland’s eigen fietsverhuurprogramma, Rent-a-Topbike.

Trapondersteuning
Met de E-bike light fietsen van Rent a Topbike overbrugt men met gemak afstanden van 45 tot 65 km zonder bijladen. Testfietsers van Friesland Holland hebben dat vastgesteld, ook bij veel tegenwind. Trouwens, mocht de accu leegraken door uitzonderlijk harde tegenwind, hij is zo weer op peil als de fiets even aan de stroom wordt gezet, bijvoorbeeld tijdens de lunchpauze. Bijna alle restaurants hebben een oplaadpunt. E-bikes van Rent a Topbike zijn bijzondere elektrische fietsen: licht van gewicht en licht trappend!

Gazelle E-bike light van Rent a Topbike. www.rentatopbike.nl Fietsen in de vallei van de rivier de Linde (Lende in het Stellingwerfs).

Gazelle E-bike light van Rent a Topbike. www.rentatopbike.nl

Fietsen in de vallei van de rivier de Linde (Lende in het Stellingwerfs).

 

Gouden tip voor E-bikers
Een gouden tip van de fietsenmaker voor gebruikers van een elektrische fiets: fiets niet onnodig in de hoogste trapondersteuningsstand en hoogste versnelling, maar gebruik zoveel mogelijk stand 1 en 2 en schakel de ondersteuning uit als u de wind in de rug heeft. Zo houdt u voldoende reservecapaciteit in stand, ook met lichtgewichtaccu’s, zoals de bronzen accu van Gazelle.

Giethoorn ligt op fietsafstand van Wolvega.
Giethoorn ligt op fietsafstand van Wolvega.

All-in
Dit vierdaagse halfpension-arrangement van Friesland Holland is inclusief pech-onderweg-service en de huur van een E-bike light op dag 1 (dag van aankomst, vroeg aankomen = extra genieten), dag 2 en 3. Dag 4 is de dag van vertrek.
De E-bike in een lightuitvoering biedt trapondersteuning tot ca. 65 km en fietst ook heel licht zónder ondersteuning. De elektrische fietsen staan klaar bij het hotel en zijn op dag 1 al beschikbaar vanaf 10.00 uur. Boekers kunnen dus op de dag van aankomst al volop fietsen en genieten. Omdat gasten pas na 15.00 uur op de gereserveerde kamer mogen, kunnen zij de koffers bij de receptie of in de auto achterlaten. Wie met de trein komt wordt gratis door Friesland Holland van het treinstation Wolvega naar het hotel gebracht!

Rent an Ebike. www.rentatopbike.nl

Rent an Ebike. www.rentatopbike.nl

Info: www.frieslandtravel.nl
www.goudenfriesewouden.nl
www.friesemerenholland.nl
www.wolvegaholland.nl