Tip 11 april 2014

Tip 11 april 2014

Publicatiedatum: 11 april 2014
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

Tip

Robert Poortinga
 Robert Poortinga

Een klassiek concert door de Friese pianist Robert Poortinga en de Zweedse celliste Hannah Salo in het kleinste theatertje van noordoost Friesland “It Heech” in Ferwert op 19 april 2014.
Concerts & More @ It Heech, Boumaloane 1, 9172 PB Ferwert. Aanvang optreden: 20.00 uur
Deur open: 19.30 uur Toegangsprijs: €15,- p.p. Toegang is alleen mogelijk na aanmelding via tel. 0518-721020, 06.54763154 of via bobdeboer@pinupsanddowns.com
Info: www.pinupsanddowns.com/concerts-more

Extra info
Het ‘kleinste theatertje van Noordoost Friesland’ biedt ook in het voorjaar van 2014 weer een grote verscheidenheid aan muziek en lezingen: ‘Concerts & More @ It Heech’. Gastheer Bob de Boer heet u van harte welkom! Onder de noemer “Concerts” is de beurt op 19 april 2014 opnieuw aan de Friese pianist Robert Poortinga (hij verzorgde al eerder een prachtig kerstconcert @ It Heech in december 2013) maar nu samen met de Zweedse celliste Hannah Salo.

Het klassieke duo Salo/Poortinga ontmoetten elkaar voor het eerst tijdens het Peter de Grote Festival in Nederland in 2009. Vanaf dat moment bleven ze met elkaar in contact met de uitdrukkelijke wens om uiteindelijk een muzikaal duo te gaan vormen. Nadat Robert zijn opleiding in 2012 in New York had afgerond startten ze hun samenwerking op het Kuhmo Festival in Finland. Daar werkten ze samen met bekende muziekdocenten Konstatin Bogino en Roope Gröhndal (met werken van Sibelius en Rachmaninov). In de herfst van dat jaar breidden ze hun repertoire verder uit met werken van Beethoven, Schumann en Dvorak. Het debuutconcert voor hen beiden vond uiteindelijk plaats in het Akoustikka Concert House in Ylivieska, in Finland in 2013.

 

Hannah Salo

 Hannah Salo

Hannah Salo, alom geprezen om haar sterke muzikaliteit en technische vaardigheden voltooide haar Master of Music in Performance aan de universiteit van Lund in Zweden in 2010. Ze volgde meerdere masterclasses bij o.a. Jian Wang, Gary Hoffman en Marko Ylönen.
Robert Poortinga studeerde cum laude af in 2012 op het Long Island Conservatory in New York. Hij studeerde zes jaar onder Tamara Poddubnaya en volgde masterclasses bij Vladimir Tropp, Elena Richter, Rian de Waal en Frank Glazer.
19 april 2014 zullen Hannah en Robert in Ferwert werken spelen van Beethoven, Schumann en Rachmaninov.
De komende tijd zijn meerder concerten gepland van Hannah en Robert in Nederland en Scandinavië.