Tip: Boot-fietstochten vanuit Sneek en Lemmer

Tip: Boot-fietstochten vanuit Sneek en Lemmer

Publicatiedatum: 30 april 2014
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

Kapitein Harry van Dijk uit Sneek neemt graag fietsen aan boord.

Kapitein Harry van Dijk uit Sneek neemt graag fietsen aan boord.

SNEEK (NL) – Rondvaartbedrijf Van Dijk (Sneek en Lemmer) exploiteert de eerste en enige Friesland Holland Bike Ferry. Dit is een initiatief van het bureau voor toerisme van Fryslân, Friesland Holland. U kunt voor een gering bedrag varend en fietsend van Friesland en Noordwest Overijssel genieten.

Rederij Van Dijk biedt met de ‘Waterpoort’ heel mooie rondvaarten aan. De fiets mag nu gratis mee! Fietspassagiers ontvangen aan boord een zeer gedetailleerde fietsknooppuntenkaart van Friesland Holland, ook gratis! Reserveren is een pre, want er kunnen maximaal 20 fietsen op het achterdek gestald worden.

Top routes met een top boot
De dubbeldeks ‘Waterpoort’ vaart uitsluitend toeristisch zeer interessante trajecten, zoals Lemmer-Weerribben en Sneek-Sloten v.v. Afhankelijk van het weer fietst de bootpassagier, die bijvoorbeeld in een hotel of op een camping in Sneek of Lemmer verblijft, een deel van de route of geniet aan boord.
De ‘Waterpoort’ heeft alles aan boord: ruim-zicht-salon, zonnedek, lift, restaurant, bar en sanitaire voorzieningen. De Bike Ferry vertrekt altijd van een toplocatie, meestal Sneek of Lemmer. Er ligt 2 tot 12 uur tussen vertrek en terugkomst bij de startkade, afhankelijk van de gekozen route.

Met de grote ‘Waterpoort dwars door Lemmer. Met de grote ‘Waterpoort dwars door Lemmer.
Met de grote ‘Waterpoort dwars door Lemmer.

Altijd goed weer!
Fietsers kunnen, lettende op het weer, hun conditie of die van de batterij van de elektrische fiets, zelf bepalen waar en wanneer ze van of aan boord gaan. Er zijn meerdere start- en finishlocaties en tussenstops.
Toeristen en inwoners van Nederland kunnen bij gunstig weer besluiten ’s morgens naar het eindpunt van de lijndienst te fietsen en bij tegenwind met de boot terug te gaan. Of ze gaan ’s morgens vanaf het dek genieten van de schitterende omgeving en trappen ’s middags terug naar de start. Ze kunnen ook onderweg, tijdens een tussenstop halverwege, van of aan boord gaan. De fietser weet zich altijd verzekerd van het comfort van de rondvaartboot die in de buurt is.

Friesland Holland Bike Ferry vaarschema:
www.sneekholland.nl/nl/component/content/article/35-sneek/1707-boot-en-fietstochten-vanuit-sneek-en-lemmer