Veilig Verkeer Nederland in Friesland: Schipper moet drank laten varen

Veilig Verkeer Nederland in Friesland: Schipper moet drank laten varen

Publicatiedatum: 8 juni 2010
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.frieslandhollandnieuws.nl

Veilig Verkeer Nederland in Friesland:

Schipper moet drank laten varen


Glaasje op, laat je varen, want de politie controleert nu ook intensief op het water. Er is altijd wel een nuchtere en vriendelijke heer, zoals Jacco Willemsen van MaJac Watersport (www.majac.nl) , te vinden die je aan wal wil zetten. Overigens hebben de dames op de foto wel lol maar geen drank op.

DRACHTEN (NL) – Een glaasje hoort erbij, maar niet aan het roer, vindt Anouck Veenstra van Veilig Verkeer Nederland in Drachten. Zij vraagt Friese jachtverhuurders mee te werken aan de pas gestarte campagne ‘Schipper niet met drank’. VVN heeft voor de charterbedrijven flyers laten maken die via a.veenstra@vvn.nl of telefonisch (0512 – 37 04 85) op te vragen zijn.

“Met het vaarseizoen voor de deur, maken we ons ook deze zomer weer op voor een feest van plezier en gezelligheid op het water. Trossen los. letterlijk, maar soms ook figuurlijk, als de drank op tafel komt. Een glaasje hoort erbij, maar niet achter het stuur of aan het roer! Ongevallen op het water als gevolg van onverantwoord alcoholgebruik zijn funest voor de vakantiesfeer. Bovendien zitten de jachtverhuurders niet te wachten op schade of overlast als gevolg van onbekwaam laveren door alcoholmisbruik op het water.”

Net als voorgaande jaren start binnenkort weer de campagne Schipper niet met drank. Een campagne die pleziervaarders aanspreekt op hun gezonde verstand met behulp van flyers, een promotieteam bij watersportevenementen en de website www.schippernietmetdrank.nl De campagne wordt uitgevoerd door Veilig Verkeer Nederland met medewerking van het Regionaal Orgaan verkeersveiligheid Fryslân, Voorlichting en Preventie Friesland van Verslavingszorg Noord-Nederland en het Watertoezicht van de politie Friesland die de controles op het water uitvoert.

Info: www.schippernietmetdrank.nl
Info: www.veiligverkeernederland.nl
Tourist information: www.frieslandholland.nl
Meer nieuws: www.friesland-holland-nieuws.nl
Fries Nieuws: www.frysknijs.nl