Victor (14) en Oscar (15) heel enthousiast over turbozeilcursus op Sneekermeer

Victor (14) en Oscar (15) heel enthousiast over turbozeilcursus op Sneekermeer

Publicatiedatum: 22 augustus 2011
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

Zeilsportpromotie Wetenschap in Beeld en Friesland Holland: 

Instructeur Harold Dijkstra van Siebe Sail en Victor en Oscar Cnossen aan boord van de Fox 22 bij Paviljoen Sneekermeer.
Instructeur Harold Dijkstra van Siebe Sail en Victor en Oscar Cnossen aan boord van de Fox 22 bij Paviljoen Sneekermeer.

SNEEK (NL) – Victor Cnossen uit Heemstede (14) kreeg voor zijn 14e verjaardag een abonnement op het blad Wetenschap in Beeld. Om dit een beetje leuk te verpakken werd het eerste nummer los gekocht bij de Bruna op de Binnenweg in Heemstede. Bij dit tijdschrift bleek een unieke wincode gevoegd waarmee een all-in privé zeillesarrangement van het bureau voor toerisme Friesland Holland t.w.v. € 800 gewonnen kon worden.
Victor’s wincode bleek winnend.

Op 17 augustus 2011 werd Victor, samen met zijn broer Oscar (15), naar de zeilschool Siebe Sail aan het Sneekermeer (Snitser Mar) gebracht. Beiden hadden nagenoeg geen zeilervaring en de jongens vonden het dan ook spannend. Na een korte theoriesessie gingen ze samen met instructeur Harold Dijkstra met een Fox 22 kajuitzeiljachtje het water op. Al aan het einde van de eerste dag hadden de jongens de basis beginselen van het zeilen onder de knie. ‘s Avonds genoten Victor en Oscar van hun verblijf in hotel Amicitia te Sneek: een ruime kamer van alle gemakken voorzien, een drie gangen onbeperkt-eten-diner met live cooking en een uitgebreid ontbijtbuffet. De volgende dag werd er wederom een hele dag gezeild. Victor: “Zeilen is veel leuker dan verwacht. We komen zeker terug, we willen vaker zeilen!”

Info privézeillessen: http://frieslandhollandtravel.nl/bootvakanties/prive-zeillessen

Info Wetenschap in Beeld: http://wibnet.nl/

http://www.hollandsailingschools.nl/