Aanrader: fietsrondje Doldersummerveld in Nationaal Park Drents-Friese Wold

Aanrader: fietsrondje Doldersummerveld in Nationaal Park Drents-Friese Wold

In het spoor van de ‘dolle bolle’

DOLDERSUM (NL) – Een fietstochtje om het Doldersummer- en Wapserveld in Nationaal Park Drents-Friese Wold is één van de mooiste korte fietsroutes van Nederland.
Het ‘tussendoortje’ van 17 km begint in Doldersum, nabij het bezoekerscentrum Huenderhoeve aan de Heunderweg en gaat deels langs knooppunten, zoals 59 (tussen Doldersum en Diever), 68 (Wateren), 23 (Zorgvlied) en 12 (Boschoord). Sensatiezoekers met een solide bovenkamer of helm op kunnen een stukje mountainbikeroute pakken.
Stierenvechters kunnen even dwars over het omrasterde heideveld met buitenlandse runderen jakkeren en een koe bij de horens vatten voor een ontmoeting met een ‘dolle bolle’.

Spanning en sensatie voor fietsers op en om het Doldersummerveld. Foto: Albert Hendriks www.friesnieuws.nl

Wie durft kan tegen het schrikdraad plassen om te weten of er écht stroom op de afrastering staat en bij invallende duisternis op wolvenjacht gaan. U begrijpt het al: het ruige Doldersummerveld is geen schattig gecultiveerd landgoedpark, zoals Oranjewoud bijvoorbeeld, al wordt daar, bij Heerenveen, ook gezaagd, maar dan met violen: www.oranjewoudfestival.nl (3-6 juni 2022)

Lees meer Aanrader: fietsrondje Doldersummerveld in Nationaal Park Drents-Friese Wold