Elfsteden fietscruise met klipper als hotel

Elfsteden fietscruise met klipper als hotel

22-28 augustus 2022:

AKKRUM (NL) – Friesland Holland Travel Service, de reisorganisatie van het bureau voor toerisme Friesland Holland, organiseert van 22 tot en met 28 augustus 2022 een Elfsteden fietscruise. Voor deze bijzondere boot- en fietsvakantie dient de klipper De Hoop van rederij Friesland Charter als meevarend hotel. De startlocatie is Akkrum nabij het Sneekermeer, in het Fries de Snitsermar.

   

Afhankelijk van het weer hebben de passagiers elke dag de keuze: ik fiets of vaar mee. Wie voor de tweewieler kiest, kiest dan ook zijn eigen route: via de officiële weg of binnendoor. Zodoende is de ‘expeditie’ ook heel geschikt voor de minder geoefende fietser.

De cruise is een geheel verzorgde, door een zeer ervaren kapitein begeleide 7-daagse Elfstedentocht met een van de twee identieke tweemastklippers van rederij Friesland Charter van de familie Koopmans, De Hoop of de Stella Frisia. In 2022 wordt De Hoop ingezet. Het traditionele zeilschip is zeven dagen, van maandagmorgen 10.00 uur tot zondagmiddag 14.00 uur, het hotel van de deelnemers. Vertrek- en aankomsthaven is Akkrum, de thuishaven van de rederij, in het hart van Friesland. Hoewel het om zeilschepen gaat, fungeren de klippers in de eerste plaats als hotel. Er wordt om veiligheidsredenen — fietsen aan boord — minimaal of helemaal niet gezeild. Als er gezeild wordt is dat op de fok bij een voordewindse koers.

Boeken
De tocht vindt plaats van 22 tot en met 28 augustus 2022. De all-in-prijs bedraagt €750,- per persoon bij twee personen in een hut. Alleenreizenden betalen een eenpersoonstoeslag van 50% bij verblijf in een tweepersoonshut. Bij verblijf van meer dan twee personen in een meerpersoonshut krijgen de derde en vierde persoon een korting van 30% op de reissom. Er kunnen maximaal maar 15 personen mee.

Overnachtingslocaties
De overnachtingsplekken op de ca. 260 km lange fiets- en vaarroute zijn 1. Sloten, het kleinste stadje ter wereld; 2. Workum, kunst- en cultuurstad aan het IJsselmeer met veel monumenten; 3. Sneek, de water- en winkelstad van Friesland; 4. Franeker, de oude universiteitsstad met planetarium; 5. Dokkum, de meest noordelijke en zeer sfeervolle Elfstedenstad; 6. Leeuwarden, de tientallen bezienswaardigheden tellende hoofdstad van Friesland, in 2018 de culturele hoofdstad van Europa. In IJlst, ten zuiden van Sneek, wordt een tussenstop gemaakt voor een bezoek aan houtzaagmolen De Rat, het naastliggende houtmuseum en de bloemenfontein uit de 11Fountains-reeks.

Boek over de Elfsteden
Wie deze reis boekt krijgt direct na boeking een 260 pagina’s tellende A4 reisgids over Friesland en de Elfsteden, compleet met verhalen (in vier talen: Nederlands, Duits, Engels en Frans), veel foto’s en kaarten en alle bezienswaardigheden onderweg. Zo kan men thuis alvast genieten van al het moois dat Friesland te bieden heeft en kan een keuze worden gemaakt uit de bezienswaardigheden die men graag wil bezoeken.

Meer info:
www.frieslandhollandtravel.nl/nl/product/boat-bike-elfsteden-cruise/

Friesland vakanties met SGR-garantie en andere unieke zekerheden van het bureau voor toerisme van Fryslân, Friesland Holland:
www.frieslandhollandtravel.nl (nieuwe website!)
www.frieslandtravel.com
www.frieslandfietsvakanties.com

Gratis abonnement op Fries Nieuws:
Kosteloos abonnement op wekelijkse nieuwsbrief over toerisme, recreatie en evenementen in Friesland: www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief/

Klipper De Hoop van Friesland Charter, een rederij van de familie Koopmans. Foto: Friesland Holland Travel Service.

Varen en fietsen langs de Friese Elfsteden met de klipper De Hoop van rederij Friesland Charter. Foto: Friesland Holland Travel Service.

Renske en Jan Koopmans, kapiteins en reders in Aldeboarn, Jirnsum (kantooradres) en Akkrum (thuishaven). Foto: Friesland Holland Travel Service.

Salon-dagverblijf van de klipper De Hoop, het zusterschip van de klipper Stella Frisia. Foto: Friesland Holland Travel Service.

Hut klipper De Hoop. Foto: Friesland Holland Travel Service.

Klipper De Hoop in het Prinses Margrietkanaal in Uitwellingerga bij Sneek. Foto: Friesland Holland Travel Service.