Alfred Vogel vliegt over Friesland: natuurgeneeswijzen in De Kruidhof

Alfred Vogel vliegt over Friesland: natuurgeneeswijzen in De Kruidhof

Mieke Willebrands houdt spreekuur in Hortus van Fryslân

Alfred Vogel vliegt over Friesland:
natuurgeneeswijzen in De Kruidhof

BUITENPOST (NL) – A. Vogel tuinen in Friesland? Het lijkt erop! Op vrijdagmiddag 16 februari 2018 van 13.30-16.00 uur geeft “kruidenvakvrouw” Mieke Willebrands uit Bakkeveen in de Hortus van Fryslân, De Kruidhof’ in Buitenpost, een lezing over hoe je je lichaam na de winter vitaliseert. Met kruiden natuurlijk.

Mieke Willebrands, het kruidenvrouwtje van Friesland.

De eigenaresse van Miekes Kruidentuin zegt al ruim 40 jaar op biologische en effectieve wijze met kruiden te werken. Zij geeft tijdens de workshop uitgebreide informatie over hoe je “verantwoord” vastenkuren kunt doen, de voorjaarsreiniging in gang zet en over de rol die inheemse kruiden daarbij kunnen spelen. Er is een proeverij van “ondersteunende” kruidenthee en groentesappen en u krijgt recepten mee naar huis. €20,- kost het doe-het-zelf-pakket. Aanmelden kan via info@dekruidhof.nl onder vermelding van naam, aantal personen, telefoonnummer en e-mailadres.

Voorjaarsmoeheid
Volgens mevrouw Willebrands worden we allemaal geteisterd door een vorm van voorjaarsmoeheid, het gevolg van minder buiten zijn, minder zon en verkeerd eten tijdens de feestdagen. “Daar kun je zelf met behulp van kruiden iets aan doen. In het voorjaar kun je zelf snel en eenvoudig je lichaam een grote voorjaarsschoonmaak geven, met kruiden. Voor je lichaam is het nu de tijd om afvalstoffen af te voeren en het bloed te zuiveren en zo de voorjaarsmoeheid te verdrijven.”

7-Daagse kruidencursus
In de periode van maart tot oktober 2018 geeft Mieke Willebrands ook nog een uitgebreidere kruidencursus in de Buitenposter lusthof. Zeven dagen duurt die. Meer informatie kun je vinden op www.dekruidhof.nl

Meer info:
www.miekeskruidentuin.nl
www.dekruidhof.nl

Leeuwarden European Capital of Culture 2018:
www.leeuwarden2018.info
www.2018arrangementen.nl
www.friesland.nl/nl/culturele-hoofdstad/programma

Vakantiebestemming Friesland:
www.provinciefriesland.frl
www.goudenfriesewouden.nl

Arrangementen van bureau voor toerisme van Fryslân:
www.frieslandtravel.com
www.frieslandfietsvakanties.com

Gratis abonnement op Fries Nieuws:
Kosteloos abonnement op wekelijkse nieuwsbrief over toerisme, recreatie en evenementen in Friesland:
www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief