Alle Friesland Holland activiteiten in handen van Albert Hendriks’ informatieonderneming

Alle Friesland Holland activiteiten in handen van Albert Hendriks’ informatieonderneming

Voortzetting productie en distributie magazines en kaarten, maar minder titels

Alle Friesland Holland activiteiten in handen van Albert Hendriks’ informatieonderneming

WOLVEGA (NL) – Donderdag 5 oktober 2017 heeft Hendriks Beheer BV in Wolvega alle operationele infosystemen van Friesland Holland Tourist Information overgenomen, met uitzondering van de standbouw en een deel van het daarbijbehorende materieel, zoals een heftruck. Hendriks Beheer BV is het moederbedrijf van journalist Albert Hendriks en zijn vrouw Jana dat achter alle multimediale producties, marketingformules, toeristische routes, reisorganisatie, nieuwsdienst en onderkomens van het bureau voor toerisme Friesland Holland zit.

Journalist en uitgever Albert Hendriks bundelt een twintigtal titels van magazines en kaarten en websites tot enkele megaproducties, waaronder één zeer gedetailleerde kaart van Friesland met voor toeristen belangrijke informatie in vier talen in een oplaag van een half miljoen exemplaren ter gelegen van Leeuwarden Friesland European Capital of Culture 2018. De kaart dient als wegwijzer en leverancier van ideeën voor een meerdaagse vakantie in 2019 en 2020.

Met ingehuurde specialisten, die bij Friesland Holland betrokken blijven vanwege de thans in gang gezette uitbreiding van de internationale marketing van de provincie Fryslân als vakantiebestemming, hield de familie Hendriks de afgelopen zomer voor eigen rekening de tourist information websites in de lucht en actueel. Ook werd de distributie van magazines en toeristenkaarten “gewoon” voortgezet.

Friesland Holland Travel Service
De gestaag groeiende dochteronderneming Friesland Holland Travel Service, landelijk bekend vanwege de organisatie van dagelijks startende Elfstedentocht-arrangementen, breidt het assortiment grensoverschrijdende vakanties richting Groningen, Overijssel, Gelderland, Drenthe, Noordoostpolder en Noord-Holland (via Afsluitdijk en veerdienst Stavoren-Enkhuizen) uit. De reisorganisatie is nu nummer 1 in Nederland op het gebied van all-in-fietsvakanties, e-bike testarrangementen met vele bekende merken en vakantiepakketten op maat. Aan de collectie van 400 arrangementen worden nieuwe boot-, auto- en wandelvakanties toegevoegd.

Beurzen
Friesland Holland zal ook weer present zijn op beurzen als Hanseboot in Hamburg en Boot Düsseldorf, maar geheel anders dan voorheen. De grote standbouwactiviteiten zijn stilgelegd, maar het aantal presentaties van gidsen en kaarten in overdekte winkelcentra en op events wordt opgevoerd.

“Bestaande uitgaven worden gebundeld tot omvangrijkere eenheden,” licht Hendriks toe. “De populaire viertalige uitgaven Boat Charter Holland (bootverhuur) en het watersportmagazine Friesland worden bijvoorbeeld samengevoegd.”

Op nieuws gebaseerde marketing
De bewezen succesvolle News Based Marketing — bezoekers trekken door middel van nieuws en nieuwe producten en diensten, met name op sociale media en nieuwssites — wordt nóg breder toegepast. Hendriks: “In dit verband wordt momenteel ook overleg gevoerd over samenwerking met een nieuws- en IT-onderneming die interesse heeft voor de Fryslân-specifieke kennis van het persbureau van Friesland Holland.”

Fase 1
In stappen maakt Hendriks de komende weken de nieuwe aanpak bekend. “Stap 1 is de productie van een grote, zeer overzichtelijke en informatieve toeristenkaart van Friesland voor alle bezoekers van Leeuwarden Friesland CH 2018 evenementen en andere gasten. Deze viertalige kaart dient volgend jaar als wegwijzer én als inspiratiebron voor het rechtstreeks boeken van een meerdaagse vakantie of dagje uit bij Friese recreatie- en horecabedrijven en attracties in 2019 en 2020. De oplaag is 500.000 exemplaren.”

Meer info voor ondernemers
Horeca- en recreatiebedrijven, attracties en overheden die willen deelnemen aan CH 2018 legacy-gerichte promotieactiviteiten en op nieuws gebaseerde marketing van de provincie Fryslân, kunnen contact opnemen met Albert Hendriks van het bureau voor toerisme in Wolvega: info@frieslandholland.nl telefoon 0561-615364.

Vakantiebestemming Friesland:
www.provinciefriesland.frl

Friesland waterport:
www.boatcharterholland.nl
www.hetwatersportmagazine.nl
www.friesemeren.eu
www.snitsermar.nl
www.ijsselmeer.frl
www.hollandboats.info

Friesland fietssport:
www.frieslandfietsvakanties.com
www.frieslandtravel.com
www.fietsnieuws.com

400 Friesland vakanties:
www.frieslandtravel.nl
(de reisorganisatie van Friesland Holland, het bureau voor toerisme van Fryslân)

Gratis abonnement op Fries Nieuws:
www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief