Amelander Veerhuis enige ‘Fietsers Welkom’ adres in Friesland.....

Amelander Veerhuis enige ‘Fietsers Welkom’ adres in Friesland…..

Publicatiedatum: 23 Maart 2011
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

Fietsen in Fryslân

Het Amelander Veerhuis is het eerste ‘Fietsers Welkom’ adres in Friesland.
Het Amelander Veerhuis is het eerste ‘Fietsers Welkom’ adres in Friesland.

LEEUWARDEN (NL) – ‘Fietsers Welkom!’ rolt uit over Nederland. De introductie van ‘Fietsers Welkom!’ vorig jaar in het Overijsselse Salland was een succes. Het kwaliteitslabel voor fietsvriendelijke horeca wordt nu gaandeweg ingevoerd in heel Nederland.

Friesland lijkt achter te blijven, maar dat is niet zo, omdat Friese horecabedrijven altijd al fietsvriendelijk waren, zie de vele oplaadpunten voor elektrische fietsen en de goede bewegwijzering van de Elfstedenroute en het fietsknooppuntennetwerk. Veel Elfstedenhotels hebben goede fietsenstallingen. Toch roept het landelijke Fietsplatform Friese hotels en restaurants op in te haken, de goede voorzieningen te accentueren met een keurmerk. Hotel-café-restaurant Het Amelander Veerhuis in Holwert, waar de boot naar Ameland vertrekt, is vreemd genoeg het enige fietsvriendelijke horecabedrijf in de provincie Fryslân. Friese horecabedrijven met veel meer pluspunten voor fietsers zijn niet in beeld, maar dat ligt aan de ondernemer, aldus het Fietsplatform.

Eén van de best bewegwijzerde fietsroutes is de Elfstedenroute.

Friesland heeft één van de dichtste fietsknooppuntennetwerken van Nederland.

Eén van de best bewegwijzerde fietsroutes is de Elfstedenroute. Info: www.elfstedenroute.nl
Friesland heeft één van de dichtste fietsknooppuntennetwerken van Nederland.

Keuring

Er zijn inmiddels al meer dan vijfhonderd fietsvriendelijke bedrijven aangesloten, onder andere in Limburg, Brabant, Zeeland, Zuid-Holland en op de Veluwe. In Zeeland zijn recent alle Fietscafé’s voorzien van het ‘Fietsers Welkom!’-label. Het kwaliteitslabel is een jaar geldig. Aangesloten bedrijven zijn herkenbaar aan het speciale gevelbord met  logo en jaarsticker. Om de kwaliteit van Fietsers Welkom! te waarborgen, voert het Fietsplatform steekproefsgewijs toetsingsbezoeken uit en checkt daarbij of bedrijven daadwerkelijk aan alle criteria voldoen. Bedrijven die het label ten onrechte voeren, worden uit het bestand verwijderd en mogen het label niet langer gebruiken.

Naar verwachting zullen Friese fietsvriendelijke bedrijven zich nu snel aanmelden bij ‘Fietsers Welkom!’ om te onderstrepen dat ze minstens dezelfde faciliteiten voor fietsers hebben als hotels, restaurants en cafés elders in het land.

Friesland heeft één van de dichtste fietsknooppuntennetwerken van Nederland.

Bij veel Friese horecabedrijven, zoals hier bij hotel-restaurant It Posthûs in Burdaard is een oplaadpunt.

Friesland heeft één van de dichtste fietsknooppuntennetwerken van Nederland.
Bij veel Friese horecabedrijven, zoals hier bij hotel-restaurant It Posthûs in Burdaard (www.markantfrieslandroute.nl)  is een oplaadpunt: http://www.oplaadpunten.nl

Info Stichting Landelijk Fietsplatform: www.allefietserswelkom.nl

Info HCR Amelander Veerhuis: www.hetamelanderveerhuis.nl

Info fietsvakanties in Friesland: http://www.frieslandhollandtravel.nl/fietsvakanties