Beeldende kunst van Hennie Kee: Vier handen op één buik

Beeldende kunst van Hennie Kee: Vier handen op één buik

Publicatiedatum: 16 juli 2010
Tekst: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

Beeldende kunst van Hennie Kee:

Vier handen op één buik

WOLVEGA (NL) – De Wolvegaster kunstenares in opleiding Hennie Kee (24) pakt zwangere vrouwen in. Niet met doek, zoals het kunstenaarsechtpaar Christo Javacheff en Jeanne Claude doen (Pont Neuf in Parijs, de Rijksdag in Berlijn), maar met gips.

Beeldende kunst van Hennie Kee

Van geklieder met gips heeft Hennie Kee nooit de buik vol, want iedere zwangere vrouw heeft andere plastische vormen en voorkeuren voor beschildering. Hennie past dezelfde materialen toe als in een ziekenhuis bij botbreuken.

Beeldende kunst van Hennie Kee

Hennie maakt gipsafdrukken van buiken van vrouwen die minstens 33 weken zwanger zijn, een klusje van ongeveer een uur. Daarna beschildert ze de torso’s tot ware kunstwerken in een stijl waarmee de zwangere vrouw de meeste affiniteit heeft. Een gipsbuik kost 75 euro, de meest artistieke variant 50 tot 75 euro meer. “Ik ben in opleiding bij de Kunstacademie Minerva in Groningen en zie dit als een leuke bijverdienste. Mijn vriend Auke (van Aalsum) bouwt een atelier voor me aan de Hoofdstraat West 36 in Wolvega. Mijn creaties vallen blijkbaar aardig in de smaak, want ik heb al heel wat opdrachten. Sommige vrouwen laten twee of drie afdrukken tijdens de zwangerschap maken. De torso’s kun je, direct of indirect verlicht, als kunst aan de muur hangen. Van twee kun je een schemerlamp maken.”

Info: henniekee@hotmail.com of tel. 06-11395458

Beeldende kunst van Hennie Kee

Beeldende kunst van Hennie KeeHennie Kee houdt van vrolijke kleuren

Bolle buik en grote borsten: deze mevrouw is binnenkort uitgerekend. Hennie Kee heeft haar dimensies in gips vastgelegd. De duimen en wijsvingers vormen een hart. Hennie wil er ook wel een pompeblêd van maken voor een hoogzwangere Fryslân Fan. Wie durft krijgt een gratis fotosessie van Frysk Nijs