Bodemvondstendag in IJstijdenmuseum

Bodemvondstendag in IJstijdenmuseum

Publicatiedatum: 6 februari 2012
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

Zaterdag 25 februari 2012

Het IJstijdenmuseum in Buitenpost trekt steeds meer publiek, ook prominenten als Ed Nijpels, de voormalige Commissaris van de Koningin in Fryslân.
Het IJstijdenmuseum in Buitenpost trekt steeds meer publiek, ook prominenten als Ed Nijpels, de voormalige Commissaris van de Koningin in Fryslân.

BUITENPOST (NL) – Op zaterdag 25 februari 2012 wordt in het IJstijdenmuseum te Buitenpost de 7e Noordelijke Bodemvondstendag gehouden. Alle detector-amateurs uit Noord-Nederland zijn die dag welkom met hun vondsten die zij of met een detector of op een andere wijze hebben gevonden. Ook alle amateur archeologen zijn van harte welkom met hun ontdekkingen.

Een deskundige jury beoordeelt deze dag alle vondsten. Determinatie van de vondsten en een schatting van de waarde ervan wordt door deskundigen op het terrein van bodemvondsten en archeologie gegeven aan de aanbieders. Voor de bezoekers is er een grote expositie van een aantal gerenommeerde detectorspecialisten met schitterende bodemvondsten. Ook vinden er demonstraties plaats met metaal detectoren.

In de voorgaande jaren kwamen op de bodemvondstendag schitterende vondsten van prachtige fibula’s , muntschatten, bronzen beeldjes en prachtige geslepen Neolitische bijlen op tafel. De Bodemvondstendag geniet een brede bekendheid in Noord-Nederland. Liefhebbers kunnen zich alvast inschrijven en daar waar dat gewenst wordt een plaats reserveren om hun vondsten voor het publiek uit te stallen. Informatie over deze dag kan ingewonnen worden via info@ijstijdenmuseum.nl of via tel. 0511-544040.

Info ijstijden in Nederland: www.ijstijdenmuseum.nl

Info ijstijden in Duitsland: www.neanderthal.de