Op de schaats naar Bartlehiem!

Op de schaats naar Bartlehiem!

Publicatiedatum: 6 februari 2012
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

Zware Jongens verhogen Elfstedenkoorts:

De zware jongens
De Zware Jongens

WITMARSUM (NL) – De Zware Jongens, Arie Kuipers uit Makkum en Fokko Dam uit Sneek, verhogen de Elfstedenkoorts met hun nieuwe single ‘De Bonnie Hoep’. De schijf komt deze week nieuw binnen in de mega top 100 op nummer 68 en in de Nederlandstalige lijst van RADIONL staat de plaat op de 18e plek.

Het bijzondere aan het schijfje is dat er naast de A-kant er ook twee Elfstedentocht-liedjes op staan. Op de single staan “Op de schaats naar Bartlehiem” en een moderne, Nederlandstalige versie van “De Bonkevaart”.

Fokko Dam en Arie Kuipers en Fokko Dam, die in Witmarsum het artiestenbureau BME Bookings runnen, hebben een historie als maker van Elfstedentochtnummers. Het lied “Bonkevaart/ Bonkefeart” was in 1997 een hit voor de Leeuwarder zanfgeres Anneke Douma en werd geschreven door Kuipers. In dezelfde periode was ook het lied “Hulzebosch, Hulzebosch” een grote hit. De zangstemmen op deze plaat waren van Kuipers en Dam; de ‘praotstem’ was van de nummer twee van de Elfstedentocht van 1997: Erik Hulzebosch.

Fokko is nog dit jaar, 2012, de ‘frontman’ van de Blauhúster Dakkapel (‘Fokko met de Bordjes’), die zowel bij start, finish en huldiging van de Elfstedentocht aanwezig was en waarschijnlijk weer zal zijn.

De twee Elfstedentochtliedjes als mp3:

Op de schaats naar Bartlehiem Bonkevaart

Info: http://www.bmebookings.nl