Boot- en fietstoeristen uit Italië met vliegtuig naar Friesland

Boot- en fietstoeristen uit Italië met vliegtuig naar Friesland

Publicatiedatum: 7 september 2012
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

Friesland Holland in vliegvakanties

Boot- en fietstoeristen uit Italië
met vliegtuig naar Friesland

EELDE (NL) – Italiaanse journalisten komen deze maand naar Friesland om de lezers van hun kranten en magazines te interesseren voor een fiets- of bootvakantie in Friesland. De low-budget-airline RyanAir brengt ze van Milaan-Bergamo naar Eelde. Friesland Holland haalt ze op met haar VIP-shuttle bus en laat ze kennismaken met een varen en fietsen in de provincie Fryslân. In dezen wordt samengewerkt met het provinciale marketingbureau, Fryslân Marketing.

RyanAir vliegt het hele jaar twee keer per week, op maandag en vrijdag, tussen Eelde en Milaan.

In Eelde wordt al gewerkt aan de verlenging van de baan van 1800 naar 2500 meter.

RyanAir vliegt het hele jaar twee keer per week, op maandag en vrijdag, tussen Eelde en Milaan.
In Eelde wordt al gewerkt aan de verlenging van de baan van 1800 naar 2500 meter.

Friesland Holland Travel, de reisorganisatie van het bureau voor toerisme Friesland Holland, heeft, vooruitlopend op de uitbreiding van de luchthaven bij Groningen, boot- en fietsarrangementen inclusief shuttleservice, boten en fietsen ontwikkeld. Italiaanse journalisten mogen ze testen.

Het gaat om meerdaagse full-service all-inclusive vakanties voor individuele reizigers en groepen in Friesland en de omringende grensgebieden. Highlights als de Friese Wouden en Steden, de UNESCO werelderfgoederen Waddenzee, Wouda-stoomgemaal en het voormalige eiland Schokland, de Noordoostpolder met de Orchideeënhoeve en Urk zitten in het pakket.

Monique Clarisse op Kennis- en innovatiedag
De luchthaven van Eelde wordt de komende maanden aanzienlijk opgewaardeerd. De landingsbaan wordt verlengd en naar verwachting al april 2013 in gebruik genomen.
Monique Clarisse uit Beetsterzwaag, manager Marketing & Sales van de luchthaven en lid van Management Team, is gastspreker in dagdeel 2 van de Kennis- en innovatiedag die 25 september 2012 in hotel Galamadammen wordt gehouden. Zij brengt de nieuwe internationale marktkansen voor toeristische bedrijven in Friesland in beeld. U kunt zich via www.vakantielandfriesland.nl aanmelden.

Monique Clarisse, manager Marketing & Sales van Groningen Airport  Eelde, is te gast op de Kennis- en Innovatiedag in hotel Galamadammen,  25 september 2012.

Friesland Holland heeft al veel ervaring met full-service all-in  vakanties voor buitenlanders. Tot nu toe ging het vooral om gasten die  per auto of per trein in Heerenveen en Leeuwarden aankwamen, incidenteel  per vliegtuig via Schiphol. Nu gaat het bureau voor toerisme ook op  Eelde rijden. Gasten worden opgehaald met luxe shuttlebusjes of, in  geval van groepen, met een grotere personenbus of een touringcar.

Monique Clarisse, manager Marketing & Sales van Groningen Airport Eelde, is te gast op de Kennis- en Innovatiedag in hotel Galamadammen, 25 september 2012.
Friesland Holland heeft al veel ervaring met full-service all-in vakanties voor buitenlanders. Tot nu toe ging het vooral om gasten die per auto of per trein in Heerenveen en Leeuwarden aankwamen, incidenteel per vliegtuig via Schiphol. Nu gaat het bureau voor toerisme ook op Eelde rijden. Gasten worden opgehaald met luxe shuttlebusjes of, in geval van groepen, met een grotere personenbus of een touringcar.

Info luchthaven Eelde: http://www.groningenairport.nl/voor-reizigers/home-journey/
Alles over de Kennis- en innovatiedag Vakantieland Friesland: www.vakantielandfriesland.nl