Bureau voor toerisme Friesland Holland pakt promotie Aldfaers Erf Route weer op

Bureau voor toerisme Friesland Holland pakt promotie Aldfaers Erf Route weer op

Zes pagina’s in vier talen in nieuwe reisgids

Bureau voor toerisme Friesland Holland pakt promotie Aldfaers Erf Route weer op

ALLINGAWIER (NL) – Diverse personen in de driehoek Workum-Bolsward-Makkum hebben directeur Albert Hendriks van het bureau voor toerisme Friesland Holland gevraagd de Aldfaers Erf Route langs historische werkplaatsen en boerderijen en eigentijdse ateliers weer net zo te promoten als “vroeger”. Ze willen de oude route weer nieuw leven inblazen.

De nieuwe Fries Erfgoed Route in vier talen met kaart, inclusief Aldfaers Erf en het met sluiting bedreigde nieuwe Friese Museumdorp. Het dorp is een concept van directrice Hilda van der Meulen uit Oudeschoot (Heerenveen) die fors investeerde in nieuwe restauratieve voorzieningen. Ongesubsidieerde horecaondernemers in de omgeving hadden en hebben daar grote moeite mee.

Tot een paar jaar geleden bestond er een intensieve samenwerking met het informatie- en marketingbureau in Wolvega. Als gevolg van nieuw management bij Aldfaers Erf verwaterde de samenwerking. De zich zeer om de instandhouding van Aldfaers Erf bekommerende personen zijn onder andere de oprichter van de Aldfaers Erf Route, de 90-jarige nog zeer vitale oud-aannemer en oud-monumentenrestaurateur Yde Schakel uit Allingawier, Jan Stellingwerf van de onlangs heropende historische timmerwerkplaats in Ferwoude (te bezichtigen van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00-16.00 uur), eigenaren van hotels en bed and breakfasts (Pauline van Hoek heeft een luxe bed and breakfast in kasteel Allingastate in Allingawier, gebouwd door Yde Schakel), kunstenaars en ambachtslieden. Zij zijn gevestigd aan de oorspronkelijke door Schakel bedachte route.

Fries Erfgoed Route
De oprichter en zijn companen worden op hun wenken bediend. In de gloednieuwe viertalige advertentieloze reisgids ‘The best of Fryslân’ van Friesland Holland, die eind juli uitkomt en overal in Friesland, maar ook in het buitenland te koop zal zijn, komen zes pagina’s over de Fries Erfgoed Route. Touroperators krijgen het boek ook. 19 juli gaat het 260 pagina’s tellende boek met bestaande én veel gloednieuwe vaar- en fiets- en autoroutes, en rijk geïllustreerde beschrijvingen van vakantieregio’s, naar de drukker.

Vakantiebestemming Friesland Holland (Best in Travel 2018 volgens Lonely Planet):
www.provinciefriesland.frl 

Leeuwarden European Capital of Culture 2018:
www.leeuwarden2018.info
www.2018arrangementen.nl
www.friesland.nl/nl/culturele-hoofdstad/programma 

Arrangementen van bureau voor toerisme van Fryslân:
www.frieslandtravel.com
www.frieslandfietsvakanties.com 

Gratis abonnement op Fries Nieuws:
Kosteloos abonnement op wekelijkse nieuwsbrief over toerisme, recreatie en evenementen in Friesland:
www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief