Camping ’t Hout Bakkeveen onderscheiden

Camping ’t Hout Bakkeveen onderscheiden

Publicatiedatum: 29 juni 2010
Tekst: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl
Foto’s: Marian de Wolff

“Meest innovatieve recreatieonderneming” met uniek zwem- en speelparadijs

Arjen en Teuny Toes.
Arjen en Teuny Toes.

BAKKEVEEN (NL) – Wie denkt dat alleen de westelijke helft van Friesland campings met veel voorzieningen heeft, ADAC Superplatz De Kuilart in Koudum bijvoorbeeld (www.kuilart.nl), heeft het goed mis. Dat werd 16 juni 2010 vet onderstreept door het adviesbureau voor horeca, catering en recreatie van de Recron, HTC Advies. Arjen en Teuny Toes van familiecamping en zwemparadijs ’t Hout en kinderspeelpark Flippies Pret Paleis in het bosrijke Opsterland kregen de bronzen onderscheiding ‘Meest Recreatieve Recreatieondernemer’.

Ze kregen dit predicaat als enig Fries recreatiebedrijf. Goud ging naar groepsaccommodatie Kasteel de Berckt in Baarlo in Limburg, zilver was voor het Overijsselse vakantiepark Mölke.

Vakantiecentrum ’t Hout heeft een schitterend zwemparadijs.
Vakantiecentrum ’t Hout heeft een schitterend zwemparadijs.

Directeur Tom Rietveld van HTC Concepts: “HTC Advies heeft gedurende een jaar onderzoek gedaan naar de mate van innovatie in de huidige markt van de recreatiebranche in Nederland. Daarbij zijn uit een lijst van 52 innovatieve recreatieondernemers, de elf ondernemers met de meeste stemmen geïnterviewd. Deze ondernemers hebben een helder beeld gegeven van de manier waarop recreatieondernemers omgaan met innovatie, wat leidt tot succes en wat het resultaat is van de innovatie. Na een spannende verkiezing, waarbij alle elf uitverkoren bedrijven hoog scoorden, is Kasteel de Berckt verkozen tot winnaar. Deze innovatieve groepsaccommodatie gelegen in Baarlo in Limburg heeft hoog gescoord op het gebied van eigen initiatief en creativiteit. Kasteel de Berckt viel op door het doorzettingsvermogen van de ondernemer en het innovatieve verblijf dat door de grote capaciteit een nieuw concept vormt in de markt van groepsaccommodaties. De zilveren award is voor Overijssels vakantiepark Mölke dat tevens hoog scoort door een eigen bedacht en zelf ontworpen innovatief verblijf in de vorm van een hooiberg. Tevens viel het park op door de samenwerking met bedrijven uit de directe omgeving om de streek en het product te promoten. De andere negen bedrijven, zoals Vakantiecentrum ’t Hout als enige in Friesland, wonnen met hun hoge innovativiteit een bronzen award.”

’t Hout verlengt de zomer

Overdekt speelstrand.
Overdekt speelstrand.

Camping ’t Hout werd in 1958 opgericht door de gemeente Opsterland en werd in de jaren 80 geprivatiseerd. Februari 2008 hebben Arjen en Teuny Toes het vakantiecentrum met zwembad en indoorspeelpark overgenomen van de vorige eigenaren en geoptimaliseerd. Zij bieden de liefhebbers van “camping life” toeristische plaatsen en bungalows. Wat het overdekte speelpark betreft mikken ze op de kinderen van campinggasten en op scholen en families. Flippies Pret Paleis is uitermate geschikt voor schoolreisjes en familiefeestjes.

De onderzoekers: “De kracht van de camping schuilt in het feit dat het een grote gezinscamping is maar je door de kleine velden het gevoel geeft van een kleine camping. Innovatief is bij ’t Hout het brede aanbod van arrangementen. Door die arrangementen kan de toerist kennis maken met de omgeving en kan de omgeving profiteren van de toerist.”

De eigenaren van ’t Hout zijn echte netwerkers en seizoenverlengers, aldus het rapport van HTC. Ze presteren het om buiten het hoogseizoen van het kampeerbedrijf hun omzet flink te vergroten met de ontwikkeling en uitvoering van bedrijfs- en familieuitjes, in het bijzonder met bruiloftsfeesten waarbij de jongste gasten naar hartelust in de het pretpark kunnen spelen.

Info: www.thout.nl