Česká televize maakte vier dagen opnamen van bootvakantie in Friesland

Česká televize maakte vier dagen opnamen van bootvakantie in Friesland

In najaar half uur durende televisieuitzending van reisprogramma Bedekr

SNEEK (NL) – Česká televize, de Tsjechische televisie, de NOS van Tsjechië, maakte vrijdagavond 21 juni 2019, opnamen in grand-café en restaurant De Walrus in Sneek. De in Tsjechië zeer bekende filmacteur en presentator van het populaire reisprogramma Bedekr, Martin Písařík uit Praag (Praha), was daar in het kader van een 26 minuten durende uitzending over Friesland per boot.

Česká televize maakt opnamen op de eerste etage van grand-café restaurant De Walrus in Sneek. Geheel links de in Tsjechië beroemde acteur en presentator Martin Písařík

De provincie is zeer geliefd bij Tsjechen en ook bij de media, wat mede te danken is aan de in Praha-Kunratice kantoorhoudende vaarvakantieaanbieder Daniël Hagen van Holandsko Na Lodi.    Hij doet onder andere zaken met botenverhuur L. van der Pol, Yachtcharter De Waterpoort, Yachtcharter Sneek, Zijda Yachting en FNMA Charters in Sneek, Centerpoint Charters in Terherne, Friesland Boating in Koudum, De Drait Yachting in Drachten, Heech by de Mar in Heeg en Villapark Langweer in Langweer.

De opnamen wekten nieuwsgierigheid bij de gasten van De Walrus. Twee jonge meisjes uit Joure, Famke Bouman en Amy Minnesma, vroegen een handtekening van Písařík en ze mochten met de acteur op de foto. De meiden waren met hun ouders in Sneek vanwege de monsterzwemtocht (200 km non-stop) van Maarten van der Weijden langs de Friese Elfsteden.

Lees meer Česká televize maakte vier dagen opnamen van bootvakantie in Friesland