De Fläschenwippairs fuseren met De Oeletoeters

De Fläschenwippairs fuseren met De Oeletoeters

Publicatiedatum: 22 Februari 2011
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

Megapret in Friesland:

De Fläschenwippairs fuseren met De Oeletoeters 

 

Oeth en Ko
Oeth en Ko

SNEEK (NL) – Maastrichtse toestanden in Sneek. Vanavond, 22 februari 2011 om 21.00 uur, wordt in café The Irish Pub in Sneek de videoclip van het carnavalslied ’Echte Vrienden’ van carnavalsvereniging ‘De Fläschenwippairs’ opgenomen. “Het moet een bijzonder feestelijke clip worden, dus graag verkleed,” zegt muziekfabrikant en entertainer Fokko Dam uit de waterpoortstad.

 

Een “carnavalsdelegatie” uit Maastricht besloot in 2008 een bezoek te brengen aan Drabbelterp, de carnavalske naam van drabbelkoeken- en terpstad Sneek. Men had in “Mestreech” te horen gekregen dat er in Sneek al sinds jaren uitbundig carnaval gevierd werd en dat de jaarlijkse optocht haast kon wedijveren met de Oeteldonkse optocht, de beroemde optocht in Den Bosch.

De delegatie, bestaande uit de Limburgse fantasiepersonen Oeth en Ko, nam contact op met het secretariaat van de Sneeker carnavalsvereniging De Oeletoeters. En zo gebeurde het, dat de beide heren met hun hoffroukes Jo en Margot  in de carnavalstocht van 2009 deelnamen met muzikale omlijsting van de Limburgse Kapel De Suukerruuve. Oeth en Ko genoten zichtbaar van de optocht, maar vooral ook van de vele mensen die hen aan de kant stonden toe te juichen.

Een half jaar later zijn ze nog een keer naar Sneek teruggekomen en toen wisten ze het: We gaan in Sneek wonen en sluiten ons aan bij de Sneker Carnavalsvereniging De Oeletoeters.

Nu, in 2011, hebben Oeth en Ko een heuse carnavalssingle opgenomen in de studio waar Frans Bauer zijn liedjes ook opneemt. Het eerste exemplaar van deze single wordt vanavond, dinsdag 22 februari in café The Irish Pub uitgereikt aan de voorzitter van De Oeletoeters, de heer Eddy Mensink. Het liedje heet ‘Echte Vrienden’ en dit symboliseert de band tussen de Limburgse en de Sneeker Carnavalsvereniging.

De Sneker carnavalsclip, De Poes van Tante Loes, van 2010:

http://www.youtube.com/watch?v=wVvMoBS7zKo