Kampeerder zoekt boer of boerin

Kampeerder zoekt boer of boerin

Publicatiedatum: 22 Februari 2011
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

Zaterdag 26 februari 2011 SVR kampeervakantiebeurs in Leeuwarden:

SVR-camping Eefting in Rohel aan de oever van het Tjeukemeer (gemeente Skarsterlân).
SVR-camping Eefting in Rohel aan de oever van het Tjeukemeer (gemeente Skarsterlân). www.eddyeefting.nl

LEEUWARDEN (NL) – Aanstaande zaterdag, 26 februari 2011, komen de kampeerboeren van de Stichting Vrije Recreatie naar Leeuwarden voor het houden van een kampeer vakantiebeurs. Belangstellende recreanten kunnen daar, van 10.00 tot 16.00 uur, een goede indruk krijgen van het fenomeen “kamperen bij de boer”.

De SVR organiseert al meer dan twintig jaar dergelijke beurzen in verschillende plaatsen in Nederland. Al eerder was Leeuwarden de plaats van handeling en, gezien het grote succes daar, is voor deze afsluitende beurs in 2011 gekozen voor Leeuwarden, waar weer vele duizenden bezoekers worden verwacht.

Boerengastvrijheid

Op deze SVR-Vakantiebeurs kan iedereen bij ruim 350 stands met boeren en boerinnen uit binnen- en buitenland daadwerkelijk zijn eigen kampeerboer en -boerin uitzoeken. Een voorproefje van de inmiddels spreekwoordelijk geworden boerengastvrijheid bij de SVR is de lage entreeprijs van € 5,00 per persoon (SVR-donateurs gratis), het gratis parkeren voor iedereen en de kans op het winnen van een gratis vakantie of kampeerattributen die door de standhouders beschikbaar worden gesteld.

 

2.000 SVR-campings

Ook in 2011 bieden tweeduizend SVR-campings in binnen- en buitenland, gerund door boeren en particulieren, iedere recreant de vakantie die het best bij hem of haar past. De SVR: “Zowel voor gezinnen met kinderen als voor vijftigplussers heeft kamperen bij de boer veel te bieden. Wilt u kamperen in uw eigen tent, caravan of camper of huurt u liever een zomerhuisje of een gedeelte van de boerderij? De SVR heeft voor ieder wat wils. Kinderen vinden het prachtig als zij de koeien uit de wei mogen halen, een ritje op een pony kunnen maken of een kalfje geboren zien worden: hun dromen worden waar. Een vakantie bij de SVR is voor een betaalbare prijs genieten van de rust en de ruimte van het platteland.”

Steeds meer donateurs

De SVR groeit met het jaar en telt inmiddels 150.000 donateurgezinnen die een half miljoen recreanten vertegenwoordigen. Donateurs (tien euro per gezin per jaar) kunnen in Nederland terecht op 1200 kleinschalige campings en in overig Europa op ongeveer 800 campings, die werken volgens de SVR-richtlijnen aangaande milieu, hygiëne, tarieven enz.

Afhankelijk van streek of land variëren de richtprijzen voor een kamperend donateurechtpaar met camper of caravan/gezinstent en auto, incl. milieukosten en gebruik van stroom, van circa twaalf tot veertien euro per overnachting.

Meer informatie: www.svr.nl