De Merenpoort opent grote water- en hengelsportshop aan kanaal

De Merenpoort opent grote water- en hengelsportshop aan kanaal

Publicatiedatum: 5 Juni 2012
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

Echtenerbrug helemaal in het nieuw 

alt tekst voor de afbeelding

ECHTENERBRUG (NL) – Bij jachtwerf en haven De Merenpoort in Echtenerbrug is het kleine, al meer dan 40 jaar bestaande watersportwinkeltje vervangen door een grote, veel modernere shop. Je kunt er nu ook luxe cadeaus kopen, uiteraard met een knipoog naar de pleziervaart.

Zaterdag 9 juni 2012 gaan de deuren van de nieuwe winkel aan het Hellingpad, gebouwd door bouwbedrijf Dijkstra-Draisma, officieel open. Eigenaar Wind vertegenwoordigt merken als Allpa, Asa, Lankhorst-Taselaar, Technautic, Gimeg en Vetus. Ook is er een groot aanbod van verf en hengelsportartikelen.

Centraal in de winkel bevinden zich de afrekenbalie en de receptie van de jachtwerf, haven en camping. Tanken — euro 95 en diesel — kan ook bij de winkel aan de drukke Pier Christiaansloot, de vaarweg van de Tsjûkemar (Tjeukemeer) naar de Tsjonger (Tjonger). De winkel is geopend van maandag tot en met zaterdag van 08.00 tot 18.00 uur, in juni, juli en augustus ook op zondag van 10.00 tot 18.00 uur.

Opgeknapte watersportplaats

Echtenerbrug heeft de afgelopen maanden door de kadeverhoging een compleet nieuw en fris uiterlijk gekregen. De bestrating van de belangrijkste wegen is compleet vervangen door zowel oude als nieuwe klinkers en aangepast aan de huidige tijd. Er zijn voor de nieuwe kademuren mooie aanlegsteigers geplaatst. Overnachten in Echtenerbrug is extra aantrekkelijk door allerlei naburige attracties, bereikbaar met de (vouw)fiets, zoals speelparadijs en speelgoedmuseum De Boerepleats (www.deboerepleats.nl) en recreatieboerderijen, zoals activiteitenboerderij ‘Fjouwerhusterpleats’ (www.aktiviteitenboerderij.nl) in Rohel nabij Delfstrahuizen. In het gemaal van Echten is een galerie.

Ook in de buurt zijn de nog in gebruik zijnde en pas geretaureerde poldermolen De Rietvink met terras in de Rottige Meente (www.molenderietvink.nl). Echtenerbrug en Delfstrahuizen tellen diverse eet- en slaapgelegenheden. De bekendste is de Tjongervallei (www.tjongervallei.nl) aan de centrale vaarweg waar ook één van Frieslands grootste motorboot- en sloepverhuurbedrijven gevestigd is, namelijk Yachtcharter Turfskip (www.turfskip.com).

Info: www.merenpoort.nl

www.lemmer-touristinformation.nl