De Schiffart Yachtcharter neemt derde Super Lauwersmeer Discovery in de vloot op

De Schiffart Yachtcharter neemt derde Super Lauwersmeer Discovery in de vloot op

In Noardburgum gebouwde ‘special edition’ wordt tentoongesteld op Boot Düsseldorf

TERHERNE (NL) – Particulieren en bedrijven die investeren in een luxe kajuitmotorjacht, dat verhuurd wordt door een aantoonbaar goed presterend Fries verhuurbedrijf, neemt ieder jaar toe. Ook vanuit het buitenland stijgt de interesse voor beleggen in boten. Geld op de bank levert niets op of kost soms zelfs geld, terwijl een all-weather-plezierjacht een rendement van 3 tot 9% kan opleveren. Door koop-verhuur-constructies kunnen Friese charterbedrijven flink groeien.

Bestseller uit de Noardlike Fryske Wâlden, de Super Lauwersmeer Discovery 47 AC.

Yachtcharter De Schiffart van Arend en Gisela de Schiffart in Terherne aan het Sneekermeer vaart met 37 eigen schepen, maar krijgt er volgend jaar voor het eerst een boot bij van een investeerder. Het contact werd gelegd door de werf Super Lauwersmeer van Bastiaan en Louis Jousma in Noardburgum. Deze onderneming leverde al eerder twee super luxe kruisers van het type SL Discovery AC aan De Schiffart, een vier- en een achtpersoons. Nu komt er een derde bij, een zespersoons 47 AC met drie tweepersoons hutten.

Panoramakeuken
Nummer drie, die Sierra Lima gaat heten, krijgt net als de andere Discovery’s van de Ternhernster jachtverhuurder, de Máxima en de Sylvia, rondom isolerend glas, vloerverwarming en airconditioning. De grote kapiteinshut met eigen douche en toilet komt achterin. De gebruikers van de twee hutten in het voorschip delen een aparte douche en een wc. Anders dan anders is de panoramakeuken die niet verdiept, maar verhoogd is opgesteld. Wie al varend kookt of koffie zet mist niets, want hij of zij heeft rondom zicht op de omgeving.

Naar Boot Düsseldorf
Omdat het jacht zo bijzonder is, anders dan alle andere Discovery’s, toont Super Lauwersmeer de Sierra Lima in haar stand B04 in hal 1 op Boot Düsseldorf, de grootste watersporttentoonstelling van Europa (18-26 januari 2020). De Friese werf staat pal naast de grootste concurrent van Friese werven, Linssen Yachts uit het Limburgse Maasbracht. Die wordt in Friesland vertegenwoordigd door Sandra Zipp-Reineman van Sanzi Yacht Charter op watersportbedrijvenpark ’t Ges in Sneek.

Holland Yacht Investment
Albert Hendriks, directeur van het bureau voor toerisme Friesland Holland en Boat Charter Holland en al meer dan 30 jaar betrokken bij ‘buy and charter’ activiteiten van gerenommeerde Friese jachtverhuurders en bedenker van Holland Yacht Investment:
“De bank is niet meer het geldinstituut van vroeger. Spaargeld op de bank brengt zo goed als niets meer op. En het gezegde ‘Koop een boot en werk je dood’ is ook verleden tijd, want investeren in een huurjacht of –sloep kan lucratief zijn. Kan, want je moet wel weten in wiens boten je geld steekt, zodat je een tevredenstellend rendement op het ingelegde geld behaalt. Betrouwbare jachtcharterbedrijven, ondernemingen die je een blik gunnen in hun onderneming, in de bezettings-, schade- en onderhoudsadminstratie van de huurboot en de marketing ervan, kunnen het te verwachten rendement aardig inschatten. Doordat het goed gaat met de verhuur van boten — steeds minder watersporters willen een jacht bezitten — is er meer vraag naar nieuwe luxe zeil- en motorjachten en sloepen ontstaan. Professionele verhuurders zoeken daarom mensen die geld willen steken in een nieuwe boot om daarmee snel de vloot uit te kunnen breiden. Het gaat dan om charterbedrijven met voldoende ligplaatsen in een eigen charterbasis op een toplocatie.”

Huis of boot?
Hendriks: “Beleggen in een vakantiehuis dat in een verhuurorganisatie ondergebracht wordt, is gebruikelijker, maar een charterjacht aanschaffen en verhuren is minstens zo aantrekkelijk. Een vakantiehuis dat slecht verhuurd wordt, bijvoorbeeld omdat de parkformule niet aanslaat, kun je niet meenemen. Verkopen kan wel, maar dan mogelijk met verlies. Wie niet content is met de opbrengsten van zijn jacht bij een bepaalde verhuurder, kan besluiten de boot na afloop van de overeenkomst over te brengen naar een andere verhuurder. Verschuivingen treden in Friesland wel op, maar zijn minimaal bij de al lang bestaande jachtcharterbedrijven. En juist die zoeken investeerders.”

Meer info:
www.superlauwersmeer.nl/en/discovery/ac/47
www.schiffart-yachtcharter.nl
www.boot.de
www.linssenyachts.com/nl/
www.sanziyachtcharter.nl (Verhuur van Linssen jachten in Sneek, Friesland, door Sandra Zipp-Reineman. Zij staat als verhuurder en vertegenwoordiger in de stand van Linssen Yachts, in hal 1, stand B05)

Vakantieland Friesland:
www.provinciefriesland.frl

Vakanties met SGR-Garantie van het bureau voor toerisme van Fryslân:
www.frieslandtravel.com
www.frieslandfietsvakanties.com

Friese reisorganisatie biedt 15 unieke zekerheden:
https://www.frieslandfietsvakanties.com/informatie/de-reisorganisatie/

Friesland reisgidsen, magazines en routekaarten:
www.frieslandhollandwebshop.nl

Gratis abonnement op Fries Nieuws:
Kosteloos abonnement op wekelijkse nieuwsbrief over toerisme, recreatie en evenementen in Friesland: www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief

Bestseller uit de Noardlike Fryske Wâlden, de Super Lauwersmeer Discovery 47 AC.

Interieurfoto’s van een 14,50 m lange Super Lauwersmeer Discovery 47, niet van de Sierra Lima, want die is nog in aanbouw. In grote lijnen is het schip dat De Schiffart in de vloot krijgt gelijk aan deze Discovery, op de indeling en de keuken na. De Sierra Lima wordt ook wit met zwarte accenten als de raamomlijstingen en de neerklapbare overkapping van de stuurunit.