De snelste zeilboten komen uit de Alpen

De snelste zeilboten komen uit de Alpen

Publicatiedatum: 10 oktober 2013
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

Interboot 2013: Friezen meesters in motorjachtbouw naar wens

FRIEDRICHSHAFEN (D) – De aanwezigheid op de watersporttentoonstelling Interboot in Friedrichshafen aan de Bodensee (21-29 september 2013) heeft directeur Albert Hendriks van het bureau voor toerisme Friesland Holland in Wolvega interessante informatie opgeleverd.

Marcello Menegazzi (links) en Nicolò Colnaghi uit Milano (Italië) boden op Interboot 2013 een comfortabele en familievriendelijke “racer” aan. De beroemde jachtontwerper Felci creëerde deze absolute blikvanger. Info:  https://www.friesnieuws.nl/4428 Aan de Bodensee worden al sloepachtige vaartuigen verhuurd, ontdekte Albert Hendriks in het plaatsje Hagnau.
Marcello Menegazzi (links) en Nicolò Colnaghi uit Milano (Italië) boden op Interboot 2013 een comfortabele en familievriendelijke “racer” aan. De beroemde jachtontwerper Felci creëerde deze absolute blikvanger. Info:  http://www.upwind.it/pagine/tutor23.htm

Aan de Bodensee worden al sloepachtige vaartuigen verhuurd, ontdekte Albert Hendriks in het plaatsje Hagnau.

“Als besturen van Friese gemeenten en de provincie Fryslân jeugd op het water willen, mogen ze wel snel ruimte voor hen maken. Ook watersportbedrijven zullen meer aan de wensen van jonge mensen moeten voldoen, met snellere open zeilboten en catamarans bijvoorbeeld. Op Interboot waren de duikhal en de surfhal in de twee weekenden continu stampvol. Duiken en surfen zijn in. Zeilen doen jonge Duitsers, Zwitsers en Oostenrijkers ook graag, maar dan met het tempo van een raket. De daar gevestigde werven spelen daar goed op in. Nederland, met name Friesland, houdt vast aan traditionele jachtbouw — sloepen, kotterjachten, kruisers en mega jachten — en is daar ook goed in. Serious Yachts uit Zwartsluis, Linssen uit Maasbracht, Argos Jachtbouw (Veldman) en Jetten Yachting uit Sneek en Van Wijk uit Leiden waren de vertegenwoordigers uit Nederland op Interboot. Op het gebied van de bouw van moderne open zeilboten en kajuitzeilboten telt Nederland helemaal niet meer mee. Snelle zeilboten, zoals de door Felci Yacht Design getekende Tutor 23, is een specialisme van werven rond en zelfs in de Alpen geworden. Fransen, Duitsers en Polen zijn de kajuitzeiljachtbouwers. Delphia uit Polen toonde op Interboot ook al een snelle daysailer. Het zou mooi zijn als Friesland zich kon revancheren op het gebied van de snelle zeilerij. Dat helpt bij het verjongen van de watersport en het bieden van toekomst voor de bouwers en verhuurders van traditionele schepen, want eens stapt een zeiler in een motorboot.”

 

Info: http://www.interboot.de/

De Tutor 23 One Design van Felci is zeer doordacht sportief, snel en toch zeer gebruiksvriendelijk en veilig. De giek is hoog opgesteld en je kunt in de kuip rondom de mast lopen. De Tutor 23 One Design van Felci is zeer doordacht sportief, snel en toch zeer gebruiksvriendelijk en veilig. De giek is hoog opgesteld en je kunt in de kuip rondom de mast lopen.
De Tutor 23 One Design van Felci is zeer doordacht sportief, snel en toch zeer gebruiksvriendelijk en veilig. De giek is hoog opgesteld en je kunt in de kuip rondom de mast lopen. De Tutor 23 One Design van Felci is zeer doordacht sportief, snel en toch zeer gebruiksvriendelijk en veilig. De giek is hoog opgesteld en je kunt in de kuip rondom de mast lopen.

De Tutor 23 One Design van Felci is zeer doordacht sportief, snel en toch zeer gebruiksvriendelijk en veilig. De giek is hoog opgesteld en je kunt in de kuip rondom de mast lopen.

Nog een blikvanger: de door dealer Speedwave gepresenteerde Astom Skiff, een Zwitsers product. Info:  https://www.friesnieuws.nl/4430   https://www.friesnieuws.nl/4431 Nog een blikvanger: de door dealer Speedwave gepresenteerde Astom Skiff, een Zwitsers product. Info:  https://www.friesnieuws.nl/4430   https://www.friesnieuws.nl/4431

Nog een blikvanger: de door dealer Speedwave gepresenteerde Astom Skiff, een Zwitsers product. Info:  http://www.astom-marine.ch/74/ASTOM_Skiff.html   http://www.speedwave.de/index.html