Nieuwe Linssen 45 Vario Top en snelle Absolute 43 voor gestaag groeiend Yacht Charter Urk

Nieuwe Linssen 45 Vario Top en snelle Absolute 43 voor gestaag groeiend Yacht Charter Urk

Publicatiedatum: 10 oktober 2013
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

Feestelijke viering 15-jarig bestaan op 12 oktober 2013

 Nieuwe Linssen 45 Vario Top en snelle Absolute 43 voor gestaag groeiend Yacht Charter Urk

URK (NL) – Yachtcharter Urk, verhuurder van 23 luxe motorjachten vanuit Urk en Flevostrand Harderwijk, houdt zaterdag 12 oktober 2013 een groot feestelijk open huis van 10.00 tot 16.00 uur op het adres Keteldiep 13 in Urk. Het charterbedrijf viert dan het 15-jarig bestaan en de komst van twee nieuwe schepen: een Linssen Vario Top 45 en een Absolute 43. In totaal heeft Yacht Charter Urk straks zeven zeer luxe kajuitmotorjachten van Linssen in de vaart.

Yacht Charter Urk ging in 1998 op Urk van start als één van de weinige op het IJsselmeer, Friesland en Amsterdam georiënteerde motorjachtverhuurders. De charterbasis op het voormalige Zuiderzee-eiland ligt centraal in een groot en zeer gevarieerd vaargebied. Nog nooit gevaren en wel zin in het huren van een kajuitmotorjacht? U kunt zaterdag 12 oktober 2013 gratis proefvaren en genieten van de Urker viscultuur bij Yachtcharter Urk, Keteldiep 13 in Urk.

Yacht Charter Urk ging in 1998 op Urk van start als één van de weinige op het IJsselmeer, Friesland en Amsterdam georiënteerde motorjachtverhuurders. De charterbasis op het voormalige Zuiderzee-eiland ligt centraal in een groot en zeer gevarieerd vaargebied.

Nog nooit gevaren en wel zin in het huren van een kajuitmotorjacht? U kunt zaterdag 12 oktober 2013 gratis proefvaren en genieten van de Urker viscultuur bij Yachtcharter Urk, Keteldiep 13 in Urk.

“Het Nederlandse Linssen is een in heel Europa zeer gerespecteerde en bekende bouwer van hoogwaardige stalen motorjachten. Wij krijgen steeds meer klanten uit landen als Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Die zijn kieskeurig. Het nieuwe door ons verworven merkjacht Absolute, snelvarend, past ook goed in het royal class segment.”

Groot vaargebied
Peter en Truida de Heus onderstrepen de feestelijkheden met 15% vroegboekkorting. “Wil je klanten houden en nieuwe klanten winnen, dan moet je ervoor zorgen dat je vroegboekkorting aanzienlijk hoger is dan je last-minute-korting. Bovendien vieren we feest omdat we 15 jaar in de jachtverhuur zitten en omdat we er twee, misschien wel drie grote jachten bij krijgen. Deze zijn ideaal voor ons vaargebied met groot en klein water, dat zich uitstrekt van Amsterdam tot Dokkum.”

 

Twee charterbases
Op Urk aan het IJsselmeer is een twintigtal jachten gestationeerd. De overige jachten, vooral de Linssens, hebben de jachthaven van Molecaten Park Flevostrand bij Harderwijk als thuishaven. De huurjachten zijn alle vaarbewijsvrij, op twee na, de 17 meter lange Van der Valk Exotic en de snelle Absolute 43 die 60 km per uur haalt.

Gratis proefvaren en vis happen
Yacht Charter Urk, opgericht in 1998, zet zaterdag 12 oktober 2013 van 10.00 tot 16.00 uur de deuren van de werf in Urk wagenwijd open. Geïnteresseerden kunnen proefvaren met een ervaren kapitein-instructeur. Voor de bezoekers is er vers gebakken vis, koffie en een drankje. Er is ook volop vertier voor de kinderen. Het bureau voor toerisme Friesland Holland is aanwezig met een stand met gratis vaarkaarten en –routes in Friesland, Noordwest Overijssel en Drenthe. Wie ter plekke een motorjacht boekt, krijgt van Yacht Charter Urk 15% vroegboekkorting. De huurprijzen variëren van €595,- voor een week varen met een 9 meter jacht in het laagseizoen tot €4.995,- voor een week op pad met de grootste en meest luxe 17 meter kruiser in het hoogseizoen.

Info Yacht Charter Urk: www.ycu.nl