Dik op Skik breidt verhuurvloot uit met vijf nieuwe sloepen

Dik op Skik breidt verhuurvloot uit met vijf nieuwe sloepen

Publicatiedatum: 14 juli 2010
Tekst: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

Dik op Skik breidt verhuurvloot uit met vijf nieuwe sloepen

Terherne aan Sneekermeer ontpopt zich als sloependorp

Karel sloep
Karel sloep

TERHERNE (NL) – Sjaak en Anja Betjes van bootverhuurbedrijf Dik op Skik (www.dikopskik.nl) in Terherne hebben hun vloot vergroot met vijf nieuwe sloepjes. Ze hebben nu dertien open motor- en zeilboten in de verhuur. De zogenaamde Karel-sloepjes kosten 80 euro per dag inclusief benzine, zitkussentjes en routekaarten.

De boten liggen in de dorpshaven nabij het botenstation van Kameleon Terherne waar ook het toeristenbureau van de regio (samenwerking VVV Leeuwarden en Friesland Holland Tourist Information) is gevestigd. De charterbasis telt 25 vaste ligplaatsen en een beperkt aantal passantenplaatsen voor kleine motor- of zeilboten. Er zijn toiletten en douches en er is walstroom. Ook is er de mogelijkheid om water te tanken.

Sloependorp
In Terherne zijn meerdere sloepenverhuurders gevestigd, zoals de Mariahoeve (www.demariahoeve.nl), Villaenvie (www.villaenvie.nl), bed and breakfast al dan niet in combinatie met overnachting, Oksewiel (www.oksewieltws.nl) en Sailing Point. Laatstgenoemde heeft naast dieselsloepen ook elektrische sloepen waarmee men acht uur kan varen zonder bijladen en verkoopt nieuwe en gebruikte sloepen.

Karel sloep

Karel sloep

Karel sloep
 

De Sloepenmarkt (www.sloepenmarkt.nl) is een grote gespecialiseerde bemiddelaar in gebruikte open sloepen — met en zonder buiskap en biminitop — en sloepen met een kajuit. Nieuwbouw van sloepen vindt ook in Terherne plaats en wel bij De Schiffart Watersport (www.schiffart.nl), producent en verkoper van de Jasmijn sloep. De Schiffart heeft daarnaast Crescent sloepen met een Yamaha aandrijving in het programma.

Info sloep, motor- of zeiljacht huren in Friesland: www.hollandboatcharter.nl
Info hotelarrangementen met sloep: www.hotelplusvakanties.nl