Fryslan Fans: Jeannette en Yska

Fryslan Fans: Jeannette en Yska

Publicatiedatum: 12 juli 2010
Tekst: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

Fryslân Fans

Jeannette en Yska

Ze hebben veel met Fryslân, zowel professioneel als in hun vrijetijd: Jeannette Roeles uit Ter Idzard (een dorp over de Tjonger) en Yska de Leeuw uit Joure. Beiden spreken naast een paar buitenlandse talen Nederlands en Fries. Ze hebben ook Friese nummers in hun collectie. De moedertaal van Jeannet is het Stellingwerfs. Dat wordt vooral in het zuidoosten van de provincie wordt gesproken.

Sjoerd Bosgra in zijn gezellige klassiek ingerichte restaurant.

It Posthûs ligt aan de Dokkumer Ee, in het hart van Burdaard. Dit dorp wordt, zo is het plan van de gemeente Ferwerderadiel, opgestuwd in de vaart der volkeren door de bestaande jachthaven en camping bij molen De Zwaluw (rechts) op te waarderen.

The Lion Rules (De Leeuw en Roeles). www.triplemusic.nl
Jeannette Roeles, bestuurssecretaresse bij de gemeente Heerenveen. www.heerenveen.nl

Jeannette (42) is getrouwd, moeder van twee zonen en een dochter en bestuurssecretaresse bij de gemeente Heerenveen. Een paar jaar terug werkte ze bij de gemeente Weststellingwerf als secretaresse van burgemeester Gerard van Klaveren, maar Sportstad Heerenveen, waar ook haar man actief is, leek de inwoonster van Ter Idzard ook niet verkeerd.

Ze begon haar zangcarrière 15 jaar geleden bij een cabaretgezelschap in het Weststellingwerfse Oldeholtpade. Na vijf jaar is ze verder gegaan in de vorm van een cabaretduo dat met liedjes en sketches in het Stellingwerfs een programma vulde. Vanaf 2006 was Jeannette zangeres in de band Triple, sinds 2009 vertegenwoordigt ze de helft van The Lion Rules. Deze band wordt gevormd door haar en toetsenist en zanger Yska de Leeuw uit Joure.

Sjoerd Bosgra in zijn gezellige klassiek ingerichte restaurant.

It Posthûs ligt aan de Dokkumer Ee, in het hart van Burdaard. Dit dorp wordt, zo is het plan van de gemeente Ferwerderadiel, opgestuwd in de vaart der volkeren door de bestaande jachthaven en camping bij molen De Zwaluw (rechts) op te waarderen.

Ing. Yska de Leeuw, regiomanager bij de Grontmij, kantoor Drachten. Info: www.grontmij.nl
The Lion Rules in natuurgebied De Rottige Meente.

Yska
Yska (46) is vader van een dochter en een zoon en commercieel manager bij Grontmij Nederland bv. Hij startte in de partyband Tielsa, waar hij het maar liefst 15 jaar vol hield. Daarnaast schreef hij muziek voor revues, cabaretgezelschappen en artiesten. Vanaf 2006 was Yska toetsenist en zanger in de band Triple waarvan ook Jeannette en Vroukje Bakker uit De Hoeve (directiesecretaresse bij Romi Smilfood in Heerenveen) deel uitmaakten.

Repertoire
Yska: “Wij verzorgen achtergrond-, dans- en feestmuziek. Ons repertoire bestaat uit allerlei populaire herkenbare songs. Of het nu gaat om een rustige ballad, stevige Nederlandse Rock of een smartlap, we spelen het allemaal. Afhankelijk van de wensen over de invulling van een feest passen we de muziekstijl zoveel mogelijk aan. Omdat we beschikken over een geluidsinstallatie die is opgebouwd uit verschillende modules, kunnen we spelen voor 20 tot 400 mensen.”

Jeannette en Yska kunnen ook een programma samenstellen waarbij achtergrond-, dans- en feestmuziek en cabaret worden gecombineerd. Rondom het thema de liefde bijvoorbeeld beelden zij met bekende liedjes en korte schetsjes de verschillende fasen van de liefde uit.

Info en boekingen: www.triplemusic.nl