Doe 7 september mee aan Drekrace en andere gekke wedstrijden in Heeg

Doe 7 september mee aan Drekrace en andere gekke wedstrijden in Heeg

Publicatiedatum: 27 juni 2014
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

Het sportiefste en vrolijkste evenement van Friesland is bagger…..

 

HEEG (NL) – Er zijn wedstrijden die écht bagger zijn, maar dan in positieve zin. In het Friese dorp Heeg, het centrum van de Friese meren, organiseren ze zondag 7 september 2014 een heuse Drekrace, een onderdeel van het bomvolle zomerprogramma van Heeg dat binnenkort van start gaat.

De hardlopers gaan ’s middags om 13.00 uur van start bij de feesttent op het evenemententerrein van Heeg naast de passantenhaven (Pharshoeke 99, Heeg). Het vier mijl (6,5 km) lange parcours van de Drekrace is zo glad en blubberig als maar kan: weilanden waarin zelfs koeien moeite hebben om tijdens het grazen overeind te blijven, ondiepe zuigende moddersloten en algengroene landhekken als horden. Onderweg moet je ook nog wat glibberige opdrachten uitvoeren.

Doe mee!
Mocht je van spektakel houden, geen smetvrees hebben en wereldberoemd willen worden in Friesland, formeer dan een ploegje snelle Jelles en fitte Femkes. Een team moet uit vier personen bestaan; ieder lid moet minstens 15 jaar oud zijn. Om deel te nemen hoef je niet een buffel te zijn, of sportvrouw van het jaar. Niet zelden glijden de kleinsten en de slimsten als eerste over de finish. En die is op het feestterrein, want heel Heeg viert dan feest in het kader van de Findelierdagen (5,6 en 7 september 2014). Je wordt bij wijze van spreken geblokt door een menigte juichende dorpelingen en de bar, waar je waarschijnlijk op de tast op zoek moet naar een verkoelend biertje. Aanmelden kan hier: drekraceheeg@outlook.com Deelname op eigen risico, maar de organisatie zal je altijd vlottrekken, mocht je ergens blijven steken.

Gek, gekker, gekst
De Drekrace is één van de vele activiteiten die deze zomer in Heeg voor toeristen en inwoners worden georgansieerd. Spijkerbroekhangen is een andere dorpssport. Verder kun je je bescheuren om het sumoworstelen, gezond bewegen voor mensen met overgewicht. Maar slanke dennen mogen elkander ook omver duwen.

Drekrace Heeg: http://www.heechyntfindel.nl/
Start- en finish Drekrace: http://www.heegerwal.nl/site/home/home.html
Zomerprogramma Heeg: http://www.vvvzuidwestfriesland.nl/dorp-en-stad/Heeg/Zomerprogramma.aspx