Dokkum Originals: goede herinneringen aan Elfstedenstad

Dokkum Originals: goede herinneringen aan Elfstedenstad

Hotelhoudster en fotografe ontwikkelen souvenirlijn

DOKKUM (NL) – Sabina Reitsma, met haar zus Femmechien eigenaar van Hotel Café Restaurant De Posthoorn in Dokkum, en haar vriendin, fotografe Marit Nynke Anker, hebben een reeks designsouvenirs over Dokkum ontwikkeld: DokkumOriginals. De skyline van de noordelijkste Elfstedenstad is een vast thema. Soms pakken de dames groter uit, zoals op een stoelkussen en dan met een herkenbare fotoprint, bijvoorbeeld van het hotel met een langsvarende sloep in het Dokkumer Grutdjip.

Hotelhoudster Sabina Reitsma (rechts) toont op het terras van De Posthoorn het kussen en de bootvlaggetjes van Dokkum Originals aan Stephanie Kraeger, medewerkster van de reisorganisatie Friesland Holland Travel Service. Dokkumer bedrijven die de plaats van vestiging niet onder stoelen of banken steken, en de herkomst van hun producten willen benadrukken, kunnen ook op een origineel souvenir afgebeeld worden. Ze moeten dan contact opnemen met Sabina of haar vriendin Marit.

Een website is in de maak. Nu kun je de stoelkussens, rugtasjes, notitieboekjes, sleutelhangers, onderzetters en bootvlaggetjes bekijken op facebook en live bekijken en kopen bij de Jumbo aan de Hantumerweg in Dokkum. De lokale supermarkt, die bekend staat als een grote promotor van de voormalige admiraliteitsstad, voert als enige het hele assortiment.
Sabina zegt dat de verkoop “hartstikke goed” loopt, vooral van de leren sleutelhangers, onderzetters en bootvlaggetjes. “We hebben de souvenirlijn voor de aardigheid opgezet omdat we trots zijn op ons prachtige stadje en dat we de toeristen graag wat moois, iets origineels willen bieden om na de vakantie mee naar huis te nemen. En wat blijkt: de Dokkumers zijn zelf ook enthousiast over onze toffe hebbedingetjes en kopen ze dus ook, bijvoorbeeld om cadeau te doen.”

Meer info:
www.facebook.com/DokkumOriginals/
www.facebook.com/JumboDokkum/
www.jumbo.com/content/jumbo-dokkum-hantumerweg/
www.hotel-deposthoorn.nl
www.maritanker.nl
www.elfstedenroute.nl

Vakantieland Friesland:
www.provinciefriesland.frl

Fiets- en bootvakanties met SGR-Garantie van het bureau voor toerisme van Fryslân:
www.frieslandtravel.com
www.frieslandfietsvakanties.com

Friese reisorganisatie biedt 15 unieke zekerheden:
https://www.frieslandfietsvakanties.com/informatie/de-reisorganisatie/

Friesland reisgidsen, magazines en routekaarten:
www.frieslandhollandwebshop.nl

Gratis abonnement op Fries Nieuws:
Kosteloos abonnement op wekelijkse nieuwsbrief over toerisme, recreatie en evenementen in Friesland: www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief

Hotel De Posthoorn in het hart van Dokkum in de herfstzon.