Marrekrite promoot met Friesland Holland varen, fietsen en wandelen op Boot Düsseldorf

Marrekrite promoot met Friesland Holland varen, fietsen en wandelen op Boot Düsseldorf

Fries recreatieschap toont unieke voorzieningen en bewegwijzering

Marrekrite promoot met
Friesland Holland varen, fietsen en wandelen op Boot Düsseldorf

WOLVEGA (NL) – Het bureau voor toerisme van Fryslân, Friesland Holland, gaat samen met recreatieschap Marrekrite het varen, fietsen en wandelen promoten op de grootste vakantiebeurs van Europa, Boot in Düsseldorf. De organisatie krijgt een groot deel van een van de twee stands van Friesland Holland ter beschikking, namelijk een toplocatie, hoekstand 14D18 in toerismehal 14.

De stands van het bureau voor toerisme Friesland Holland bevinden zich in hal 14.

Aan de ene zijde bevinden zich vijf Friese jachtverhuurders en de Lemsteraak van Heech by de Mar en aan de andere zijde hebben de Duitse Wasserschutzpolizei en het Deutsches Rotes Kreuz grote open demopleinen met politie- en reddingsvaartuigen. Reder en Marrekrite-fan Jan Koopmans uit Jirnsum en zijn zus Renske uit Aldeboarn en hun partners zorgen gedurende negen dagen voor de bemanning. Zij bieden het publiek diverse Marrekrite-kaarten met ligplaatsen en fiets- en wandelknooppunten aan en ook de veelgevraagde Marrekrite bootvlaggen. Ze gaan ook donateurs werven. Friesland Holland presenteert er nieuwe mega vaar- en fietskaarten, onder andere de nieuwe Elfsteden- en 11Fountainsroute, gratis voor iedere bezoeker.

Nieuw leven in hal 14
Boot Düsseldorf vindt plaats van 18 tot en met 26 januari 2020 en is een van de grootste watersportbeurzen van de wereld met veel ‘experience’, zoals zeilen, golfsurfen, duiken en kanoën in bassins. In hal 14, de hal waarin Friesland Holland staat, wordt een kanoparadijs gecreëerd: World of Paddling. Hier kunnen bezoekers in een 90 meter lang nagemaakt riviertje met stromend water allerlei kajaks en kano’s uitproberen. In de naastliggende hal 13 vindt Travel World plaats, een vaarwatergeoriënteerde vakantiebeurs. Charterbedrijven uit de hele wereld staan zowel in hal 14 als 13. Ook nieuw is de locatie van het Dive Center. De duiksport heeft de hallen 11 en 12 toegewezen gekregen. Dat pakt zeker goed uit voor hal 14, want de meeste bezoekers naar de populaire duikhallen worden via hal 14 (Eingang Ost) naar 11 en 12 geleid.

Kajuitjachtverhuur
Vanwege de hoge en jaarlijks stijgende beurskosten nemen ieder jaar steeds minder Friese jachtverhuurders deel aan Boot in Düsseldorf, nu nog maar een handvol. Bootverhuurbedrijven zijn bijna alle familiebedrijven die in de winter druk zijn met het weer in topstaat brengen van hun vaartuigen. Het bureau voor toerisme Friesland Holland richt daarom onder de naam Boat Charter Friesland een aparte stand in voor de promotie van de bootverhuur.

De kajuitjachtverhuur in Friesland groeit jaarlijks dankzij de komst van luxe all-season-jachten en compacte boten met een lage doorvaarthoogte (Elfstedenroute), de hoge en jaarlijks stijgende lasten die verbonden zijn aan het bezitten van een eigen boot met ligplaats, sterk verbeterde vaarwegen en sanitaire voorzieningen in jachthavens, veel meer aanlegmogelijkheden in de natuur (Marrekrite) en aansluiting van ligplaatsen op fietsknooppunten (Marrekrite en Off the boat On the Bike van Friesland Holland).

Van sloep naar jacht
De toenemende belangstelling voor het huren van een motor- of kajuitzeiljacht komt ook door de verhuur van sloepen en kleine toerboten aan beginners. Deze worden tegenwoordig in grotere series tegen gunstigere prijzen gebouwd, vooral door de Friese werven Maril en Antaris van Klaas Schiphof in Woudsend en Hoora Watersport van Eva Meijer in Heeg. Deze merken worden op steeds meer locaties aangeboden, onder andere bij hotels en bed and breakfasts aan het water. Na verloop van tijd stappen de enthousiast geworden starters over op een jacht met kajuit voor meer comfort, met name bij minder mooi weer.

Geen subsidie
De provincie Fryslân verleent geen subsidie voor de promotieactiviteit van Friesland Holland, ook niet aan andere Friese bedrijven die op de grote watersportbeurs Friesland promoten. Friesland Holland is het enige Nederlandse bureau voor toerisme dat deelneemt aan Boot Düsseldorf. Recreatieschap Marrekrite financiert zelf haar aanwezigheid op de Duitse beurs.

Meer info:
www.marrekrite.frl
www.boatcharterholland.nl
www.waterland.frl
www.boot.de

Vakantieland Friesland:
www.provinciefriesland.frl

Fiets- en bootvakanties met SGR-Garantie van het bureau voor toerisme van Fryslân:
www.frieslandtravel.com
www.frieslandfietsvakanties.com

Friese reisorganisatie biedt 15 unieke zekerheden:
https://www.frieslandfietsvakanties.com/informatie/de-reisorganisatie/

Friesland reisgidsen, magazines en routekaarten:
www.frieslandhollandwebshop.nl

Gratis abonnement op Fries Nieuws:
Kosteloos abonnement op wekelijkse nieuwsbrief over toerisme, recreatie en evenementen in Friesland: www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief

Recreatieschap Marrekrite is al 60 jaar de gastheer in het buitengebied van Fryslân, dit namens de provincie en de aangesloten gemeenten. De organisatie beheert ongeveer 40 kilometer aan aanlegsteigers en -boeien, verspreid over 300 locaties in de natuur en plekken die aansluiten op een fietsknooppunt, zogenaamde toeristische overstappunten. Het fietsknooppuntennetwerk omvat ca. 3.100 km aan fietsroutes, het wandelknooppuntennetwerk is ca. 3.300 km lang. De bewegwijzering is ook in handen van de Marrekrite. Meer info: www.marrekrite.frl

Boat Charter Friesland is een onderdeel van het bureau voor toerisme van Fryslân, Friesland Holland. Het stimuleert het rechtstreeks voordelig boeken van motor- en zeiljachten, sloepen, tradtionele zeilschepen met en zonder schipper en rondvaart- en partyschepen.