Doop van het eerste wellness charterjacht van Nederland

 

Publicatiedatum: 20 juli 2009
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.frieslandhollandnieuws.nl

28 juli 2009 bij De Schiffart in Terherne:
Doop van het eerste wellness charterjacht van Nederland
Sauna, jetmassage, zonnestudio: de Maxima heeft het!

TERHERNE (NL) – Dinsdag 28 juli 2009 om 16.00 uur zal mevrouw Gisela Femke de Schiffart in de haven van Yachtcharter De Schiffart, Koailân 6 in Terherne het eerste wellness-charterjacht van Nederland dopen, de Maxima.

De Maxima.
Klik op foto voor vergroting

Aan boord van het vaarbewijsvrije jacht bevinden zich onder andere een sauna met een sterrenhemel, een badkamer met een douchekolom met massagejets, een hoogtezon met warmtelampen en een massagebed.

Alle vertrekken hebben centrale verwarming. Daarenboven heeft de salon als extra nog dubbele verwarmde Finse ramen, een primeur in de Nederlandse jachtbouw. Voorts is nog een aantal voorzieningen aangebracht om het verblijf op het water onder alle weersomstandigheden, ook in hartje winter, zeer aangenaam te maken.

Groot vaargebied
De Maxima is gebouwd als een royal class private cruiser en niet herkenbaar als een charterjacht. Dankzij de compacte maatvoering — 13,50 m lang en 4,10 m breed — en de bouw van aquaducten heeft de boot ook in de winter een groot vaargebied. Bovendien worden bruggen in vaarwegen voor de beroepsvaart altijd bediend. De Maxima is met een motor van 130 pk geschikt voor alle Nederlandse binnenwateren.

Het uitzonderlijk luxe motorjacht is tot in detail geprepareerd voor varen onder alle weersomstandigheden in alle seizoenen, dus ook midden in de winter. Alleen ijsgang kan het varen belemmeren, maar ook bij strenge vorst is het aangenaam vertoeven op het door De Schiffart zelf ontwikkelde jacht.

Wellness als “natural lifestyle”
Omdat het jachtcharterbedrijf bemerkte dat er steeds meer interesse bestaat voor varen in de winter en genieten van wellnessfaciliteiten een lifestyle voor velen is geworden, kwam het drie jaar geleden op het idee een wellnessjacht te bouwen. Wil je het vaarseizoen van een huurjacht verlengen, dan zul je comfort en entertainment aan boord moeten brengen die men normaliter in een wellnesshotel aantreft, zo luidt de redenatie van Gisela en Arend de Schiffart.

Feitelijk levert een wellnessjacht veel meer beleving dan een wellnesshotel of -bungalow, want de opvarenden kunnen de boot op de mooiste plekken in de natuur afmeren, bijvoorbeeld in een Nationaal Park als De Alde Feanen of De Weerribbben. Liggend in de sauna of in de zonne- en massagecabine kan men naar buiten kijken via ramen die ook open kunnen voor frisse lucht én om de vogels te kunnen horen zingen. Wie na een sauna- of zonnebad verkoeling zoekt kan plaatsnemen in de luxe douchecabine of in het omringende water duiken.

Selfsupporting jacht
De Maxima biedt zowel beneden- als bovendeks muziek en beeld aan via meerdere audio- en videocircuits van de merken Bose en Sony. Dankzij digitenne en de nieuwste zelfrichtende satellietontvangers is de TV ontvangst à la thuis. Ook internetten is mogelijk door gebruik te maken van WiFi of een dongel van KPN.

Wie met de Maxima op pad gaat is niet aangewezen op havenvoorzieningen, omdat het jacht een stroomaggregaat van maar liefst 10 kW voor 220 V-apparatuur, een extra grote drinkwatervoorraad en een evengrote vuilwatertank aan boord heeft.

Als thuis
Het jacht heeft drie tweepersoonshutten. De captain’s cabin, die een aparte douche en een aparte toiletruimte heeft, bevindt zich achterin. Dankzij een vernuftig schuifsysteem kan het tweepersoonsbed ook opgedeeld worden in twee eenpersoonsbedden.

Voorin bevinden zich een hut met een tweepersoonsbed en een hut met een stapelbed. Bij deze twee hutten is een ruime natte cel met toilet en douche gesitueerd. Alle vertrekken hebben royale opberg- en hangkasten.

De keuken doet niet onder voor de keuken thuis. Een vaatwasser, magnetron, een vierpits kooktoestel, afzuigkap, grote koelkast: het zit er allemaal in.

Om helemaal onafhankelijk van de buitenwereld te zijn is ook een wasmachine geplaatst. De sauna kan als de ultieme droogkamer fungeren.

Chique en praktisch
Het gehele interieur is in mahonie uitgevoerd, met uitzondering van de sauna, waarvoor speciaal grenen is gebruikt. RVS accenten onderstrepen de vloeiende lijnen die we ook terugvinden in de zeeg en de reling. Voor de stoffering van het luxe meubilair is leer en alcantara in de kleuren crème en wit aangewend, overeenkomend met de de buitenkleuren van het stalen casco.

Voor de verlichting van de ruimtes zijn voornamelijk ledlights gebruikt. In het plafond van de sauna is rustgevende glasvezelverlichting toegepast.

De stuurhut, één geheel met het campagnedek, is rijkelijk voorzien van nautische apparatuur en comfortabele zaken als cv-verwarming, een audioinstallatie, een verwarmde tweezits stuurbank en last but not least een cabrio-bimini-combinatie. Deze snel neerlaatbare en opzetbare overkappingselementen stellen de opvarenden in staat van het buitenleven te genieten zoals zij dat willen: in de zon of in de schaduw, uit de wind of in de wind.

Zeer betaalbaar
De Maxima vergde een investering van ruim een half miljoen euro. Omdat het jacht het hele jaar door kan varen, dus vaker verhuurd kan worden, kon de huurpijs laag worden gehouden: 1.950,- euro per week in het voor- en naseizoen, 2.590,- euro in het zomerseizoen. Bij huur in de wintermaanden wordt ter kennismaking 25% korting verleend op de laagste huurprijs. Dat betekent dat men voor 1.462,50 euro de Kerst door kan brengen op het meest luxe charterjacht van Nederland. Het schip is voor een privécruise door Nederland ook te huur met een kapitein en kok.

Info Yachtcharter De Schiffart:
www.schiffart-yachtcharter.com

Tourist Information: www.frieslandholland.nl
Meer nieuws: www.friesland-holland-nieuws.nl