Duitsers pro Holland

Duitsers pro Holland

Publicatiedatum: 9 juli 2010
Tekst: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

Oranjegekte in Friesland

Woensdag 7 juli 2010, vóór de wedstrijd Duitsland-Spanje, zag de Frysk Nijs-fotograaf Duitse jongeren in oranje shirts in het centrum van Heeg.
Woensdag 7 juli 2010, vóór de wedstrijd Duitsland-Spanje, zag de Frysk Nijs-fotograaf Duitse jongeren in oranje shirts in het centrum van Heeg. ’s Avonds versloeg Spanje in de halve finale in Durban Duitsland met 1-0… Op de t-shirts staat ‘Brot kann schimmeln, wir können nix?”

Heel Friesland is in de ban van Oranje, maar blijkbaar ook ons partnerland Duitsland. Het bureau voor toerisme Friesland Holland kreeg diverse felicitaties van over de grens, onder andere van connectie Lara Bänsch, Senior Project Manager van Messe Düsseldorf (www.boot.de) nadat Nederland dinsdag 6 juli 2010 gewonnen had van Uruguay.

Woensdag 7 juli, toen Duitsland tegen Spanje moest spelen, mailde ze directeur Albert Hendriks: “Herzlichen Glückwunsch zum Einzug ins Finale. Heute abend musst Du uns die Daumen drücken!!”

Helaas, Duitsland verloor met 1-0. Nu hopen onze Duitse gasten en relaties dat het kleine Holland zondag 11 juli Spanje verslaat. Voor Spanje is het de eerste WK-finale in de historie. Oranje zal een zware kluif hebben aan Spanje. Beide teams hebben laten zien dat ze steeds beter in het toernooi zijn gegroeid. De NOS zendt het duel live uit vanaf 20.20 uur op Nederland 1.

De Holland Fox, vier jaar geleden een blikvanger in de Friesland Holland-stand op Boot Düsseldorf én op de Friese meren, vaart momenteel op het Eemmeer.

De kapsters van Dick & Ko in Wolvega hoeven nog niet uit de kleren.

De Holland Fox, vier jaar geleden een blikvanger in de Friesland Holland-stand op Boot Düsseldorf én op de Friese meren, vaart momenteel op het Eemmeer. De boot is onlangs door bouwer Ottenhome Heeg verkocht aan een medewerker van Rijkswaterstaat in Utrecht. Die mailde erg blij te zijn met de oranje Fox. Hij kocht van Friesland Holland nog een oranje spinnaker. Hij zou toch niet naar Kaapstad onderweg zijn?
De kapsters van Dick & Ko in Wolvega hoeven nog niet uit de kleren.

Info Friesland Holland zeilsportpromotieboot 2010: www.f3sailing.nl