Duur Zwitsers fietsmerk steekt licht op bij Spanninga in Joure

Duur Zwitsers fietsmerk steekt licht op bij Spanninga in Joure

Niets is gewoon aan Stromer ST2 speed pedelec

JOURE (NL) – De fietslichtenfabrikant Spanninga in Joure (bestond in 2018 100 jaar) is een samenwerking aangegaan met het prestigieuze Zwitserse e-bike merk Stromer. Dit is de Rolex onder de e-bikes. In eerste instantie gaat het om de 6.000 euro kostende speed pedelec ST2, die door de Friezen uitgerust is met LED dag- en nachtverlichting met een lichtopbrengst van 120 lumens en een lichtspreiding die we kennen van moderne auto’s. 

Stromer ST2: altijd goed zicht dankzij Fries licht.

De ST2 heeft riemaandrijving (net als de nieuwste duurdere Giant en Batavus fietsen), 5-speed naafversnelling van Sturmey Archer, een 750 Watt/40 Nm achterwielmotor, samen goed voor trapondersteuning tot 45 km per uur. De 618 Wh accu bevindt zich in de hoofdbuis tussen het stuur en de trapas en is, net als bij de soortgelijke Trek (max. 25 km/u), toegankelijk via een afsluitbare zijklep. De Giant Daily Tour E+ BD (max. 25 km/u) heeft de toegangsklep aan de bovenzijde. Het bereik van Stromer’s ST2 is met trapassistentie maximaal 120 km. De acculading moet je goed in de gaten houden, want met een lege batterij trap je je dood op zo’n zware fiets.

Connected
Waar de berijder zich ook bevindt, de ST2 geeft alle belangrijke informatie via het OMNI C display (3G, Bluetooth, GPS tracker) op de bovenste framebuis of de smartphone: van het acculaadniveau en de snelheid tot de precieze locatie van de fiets. Automatisch vergrendelen en ontgrendelen verloopt via Bluetooth. De snelle fiets is vanaf februari 2021 te koop bij Egberts Premium Store in Groningen. In Friesland zijn geen vertegenwoordigingen van Stromer, maar wel van een ander fameus Zwitsers merk, Flyer, en van het Duitse Riese & Müller, een directe concurrent van Stromer.

Meer info:
www.stromerbike.com/nl/modellen/st2
www.spanninga.com/nl/

Virusveilige vakanties:
www.anderhalvemetervakanties.com

Unieke zekerheden voor vakantiegangers met bestemming Friesland:
Friesland Holland Travel Service, de reisorganisatie van het bureau voor toerisme van Fryslân, biedt 15 unieke zekerheden in de Corona-periode:
www.frieslandfietsvakanties.com/informatie/de-reisorganisatie/
www.friesnieuws.nl/corona-voucher-met-sgr-garantie-bij-annulering-of-omboeking
www.anderhalvemetervakanties.com

Vakanties met SGR-Garantie van het bureau voor toerisme van Fryslân:
www.frieslandtravel.com
www.frieslandfietsvakanties.com

Vakantieland Friesland:
www.provinciefriesland.frl

Gratis abonnement op Fries Nieuws:
Kosteloos abonnement op wekelijkse nieuwsbrief over toerisme, recreatie en evenementen in Friesland: www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief/

Stromer ST2: altijd goed zicht dankzij Fries licht.