Echte boerencamping biedt kinderen meer vermaak dan Phantasialand en Efteling samen

Echte boerencamping biedt kinderen meer vermaak dan Phantasialand en Efteling samen

Pasen in Friesland (2)

SNEEK (NL) – Hij bestaat gelukkig nog: de echte Friese boerencamping met koeien en andere beesten. En dan ook nog aan het water. Voor de kinderen van twee gezinnetjes uit Keulen biedt minicamping Synneveer van Henderina (59) en Douwe (62) Leyenaar aan de Lemmerweg, een paar kilometer ten zuiden van Sneek, meer vermaak dan dure pretparken als Phantasialand en de Efteling.

Varen, vissen, vuurtje stoken: voor deze kinderen uit Keulen is boerencamping Synneveer hét speelparadijs.

Ze hoeven daar, aan het meertje Swarte Brekken, in de Paasvakantie niet in de rij te staan. Ze kunnen er varen, vissen, timmeren, baggeren en dieren knuffelen wannneer ze willen. Synneveer is niet alleen hún Wildlands, maar ook van de ouders die er Goede Vrijdag 19 april 2019 een soort glamptent bouwden om van april tot oktober zo vaak als maar mogelijk is van Friesland te genieten. En van de boerderij natuurlijk.

Biodivers
Op het erf en de ommelanden lopen meer diersoorten rond dan op een gemiddelde veehouderij: naast 130 koeien enkele alpaca’s, schapen, paarden, konijnen, cavia’s en veldmuizen. En dan nog een grote zwarte hond, die, hoe lief hij ook is, zijn eigen terrein heeft om conflicten met een tot herder bevorderde Duitse teckel te voorkomen.
Het boerenbedrijf wordt vooral gerund door de twee zonen van Henderina en Douwe, Jan Jurjen (33) en Jelte Jetse (30). Mooie Friese namen, helemaal des plattelands. Dochter en fjierlepster (polsstokverspringster) Anna Jet (26) is ook 100% Fryslân en puur natuur: ze werkt als landschapsarchitect bij de wereldwijd actieve Friese zadenfirma Pieterpikzonen in Luinjeberd bij Heerenveen. Ze is onder andere druk met het verbeteren van de biodiversiteit van openbaar groen, zoals bermen, ten gunste van bijen en vlinders.

Harmonie
Bij Synneveer kun je lekker op de trekker, maar ook allerlei soorten bootjes huren, een ligplaats nemen in de 20 boxen tellende jachthaven — waar passanten ook welkom zijn — en vlotten bouwen. Er zijn 30 kampeerplekken voor campers, caravans en tenten. Overnachten in een zogenaamde pipowagen kan ook. Synneveer biedt de gasten veel ruimte en eindeloos uitzicht over water en weiland. En de “grote” stad op fietsafstand, ook met kindvriendelijke attracties als het Fries Scheepvaartmuseum en het Modelspoormuseum. Wat wil je nog meer?
De royale ruimte op het recreatieterrein rond de boerderij trekt ook scoutingclubs en sportieve studenten aan. De camperaar met een mobile home van ver over de 100.000 euro, een gezin met een De Waard tent en studenten met een stormtentje, ze staan allemaal broederlijk naast elkaar op en in het groen. En vooral áán het water.

Meer info:
www.campingsynneveer.nl
www.pieterpikzonen.nl
www.friesscheepvaartmuseum.nl
www.modelspoormuseum.nl

Watervakantiemagazine:
Blader hier in het magazine over waterrecreatie in Friesland:
www.frieslandholland.nl/waterland/

Friesland reisgidsen, magazines en routekaarten:
www.frieslandhollandwebshop.nl

Vakantiebestemming Friesland Holland:
www.provinciefriesland.frl

Arrangementen van bureau voor toerisme van Fryslân:
www.frieslandtravel.com
www.frieslandfietsvakanties.com

Gratis abonnement op Fries Nieuws:
Kosteloos abonnement op wekelijkse nieuwsbrief over toerisme, recreatie en evenementen in Friesland: www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief

Henderina en Douwe Leyenaar.

Glampent in aanbouw. Deze gasten blijven het hele kampeerseizoen in Sneek.

Campers, caravans en tenten, ze staan vrolijk doorelkaar.

Henderina en Douwe Leyenaar bij de jachthaven aan de Swarte Brekken, ten zuiden van Sneek.

Mini camping Synneveer biedt maxi recreatiemogelijkheden.