Nieuw bij De Koevoet: Slapen in de bedstee en groene stroom

Nieuw bij De Koevoet: Slapen in de bedstee en groene stroom

Pasen in Friesland (3)

TEROELE (NL) – Met Pasen begint in Friesland het vaar- en kampeerseizoen. Toeristen hebben dit jaar mazzel: zomerweer. Voor kiters is er voldoende wind. En dankzij de e-bike is diezelfde wind geen dwarsligger meer. Iedereen blij, ook bij De Koevoet in Teroele aan het meer De Kûfurd, tussen Lemmer en Sneek.

Nelly Zuidam toont één van de twee nieuwe studio’s met een bedstee.

Voor veel kampeerders en pleziervaarders is De Koevoet een typisch Fries recreatiebedrijf: ontstaan vanuit een monumentale boerderij, aan het water, kleinschalig en veelzijdig. Een prachtig restaurant op de hooizolder, appartementen in de stallen, een jachthaven met daaromheen kampeerplekken voor tenten, campers en caravans, zeilbootverhuur en een receptie met terras voor fietsende passanten die trek hebben in een kop koffie of een ijsje. Geen koeien, geen auto’s. Beesten vind je bij de buren en de auto’s van gasten staan op het parkeerterrein.

Groen
De Koevoet is rijk aan groen, maar is ook groen in de zin van duurzaam. Drie daken zijn nu voorzien van zonnepanelen en wel zodanig dat er ook nog rode dakpannen zichtbaar zijn. Vrijdag 26 april 2019 werden de laatste panelen op het dak van de koprompboerderij gelegd. Dat dak werd eerder aan de zonzijde geheel vernieuwd en geprepareerd voor plaatsing van zonnecollectoren door Minnema en Zoon uit Sint Nicolaasga. Het renoveren van de schaduwkant is een volgende stap van Nelly Zuidam en haar broer Niels. “Die zetten we volgend jaar. We hebben nu even genoeg geïnvesteerd.”

Studio’s met bedstee
Moeder Agnes Galama, nog steeds present op het bedrijf, gaf het roer in 2014 in handen van haar kinderen, die met evenveel enthousiasme als de oprichtster het de gasten naar de zin maken. En als twee appartementen niet meer helemaal van deze tijd zijn, dan worden die door Nelly en Niels vernieuwd, maar anders dan anders. Twee studio’s kregen een nieuw interieur van de timmerman die alles kan, met een knipoog naar vroeger, dus met een heuse bedstee. Die is ook geschikt voor bovengemiddeld lange slapers. Onder de bedstee bevinden zich groot-volume-laden. Met toepassing van nog wat trucjes, zoals een bank waarvan je ook een bed kunt maken en een multifunctionele natte cel, én een mooi uitzicht en een terrasje aan de haven, krijgt een studio de grootse uitstraling van een luxe bungalow. Alles gelijkvloers en goed toegankelijk, zodat ook minder lenige senioren kunnen genieten van een unieke vakantie op het Friese platteland, in the middle of nowhere, in wat Duitsers “Tereule” noemen.

Meer info:
www.dekoevoet.nl
www.friesnieuws.nl/vakantie-op-authentieke-friese-recreatieboerderij-de-koevoet/
www.minnema.info
www.bouwhuis.nu

Watervakantiemagazine:
Blader hier in het magazine over waterrecreatie in Friesland:
www.frieslandholland.nl/waterland/

Friesland reisgidsen, magazines en routekaarten:
www.frieslandhollandwebshop.nl

Vakantiebestemming Friesland Holland:
www.provinciefriesland.frl

Arrangementen van bureau voor toerisme van Fryslân:
www.frieslandtravel.com
www.frieslandfietsvakanties.com

Gratis abonnement op Fries Nieuws:
Kosteloos abonnement op wekelijkse nieuwsbrief over toerisme, recreatie en evenementen in Friesland: www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief

Nelly Zuidam toont één van de twee nieuwe studio’s met een bedstee.

Niels Zuidam zet zonlicht waar maar kan om in groene stroom.

In de historische boerderij bevinden zich een bedrijfswoning, een groot restaurant en tien vakantieappartementen.

Ze komen uit de deelstaat Nordrhein-Westfalen en zijn al jaren, sommigen meer dan 40 jaar, gast van De Koevoet.

De jachthaven biedt plaats aan 80 jachten en aan de verhuurvloot van De Koevoet, polyvalken.

Als het druk is bij De Koevoet, dan is het ook druk bij horecagroothandel Bouwhuis uit Sint-Nicolaasga, één van de vaste leveranciers van het recreatiebedrijf.

Veel groen op De Koevoet, dus moet er ook regelmatig gemaaid worden.

De receptie met cafeetje en terras.

Waar Friese vlaggen zonder rafels strak aan de mast wapperen en vrolijke bordjes aangeven waar je de auto kwijt kunt, daar bevindt zich De Koevoet.