Eén dag gratis openbaar vervoer in Friesland en Drenthe!

Eén dag gratis openbaar vervoer in Friesland en Drenthe!

Fryslân Card voor toeristen

SNEEK (NL) – Van eind april 2017 tot eind 2018 kunnen in het Friese merengebied (www.friesemeren.euwww.ijsselmeerfriesland.nl en www.snitsermar.nl) en in het Nationaal Park Drents-Friese Wold (www.oostfriesland.info) toeristen één dag gratis gebruik maken van het openbaar vervoer van de vervoersonderneming Arriva (bus én trein). Het betreft een tot eind 2018 lopende € 575.000,- kostende proef van de provincie Fryslân. Het bureau voor toerisme Friesland Holland is nu al gestart met een internationale promotiecampagne.

Van de gratis openbaar-vervoer-dagkaart, de Fryslân Card, kunnen in 2017 alleen toeristen gebruik maken die overnachten in de gemeenten de Fryske Marren (Joure-Lemmer-Gaasterland), Súdwest-Fryslân (Sneek-Zuidwest-Friesland, Friese IJsselmeerkust), Opsterland (Beetsterzwaag-Gorredijk-Turfroute) en Ooststellingwerf (Oosterwolde-Appelscha-Turfroute).

Elke toerist die verblijft in de vier genoemde gemeenten krijgt bij een overnachting van medio april tot en met half oktober 2017 de gratis openbaar-vervoer-dagkaart aangeboden door de verblijfsaccommodatie.

De kaart is dus alleen verkrijgbaar bij de verblijfsaccommodaties in de gemeenten De Fryske Marren, Súdwest-Fryslân, Opsterland en Ooststellingwerf. Zie www.fhaccommodations.nl en www.frieslandholland.nl.

Als de proef slaagt, zal de kaart in 2018 ook bij logeeradressen in andere gemeenten in Fryslân verkrijgbaar zijn.

Bussen en treinen van Arriva
De Fryslân Card, voor de provincie ontwikkeld door Arriva (www.arriva.nl), is één dag geldig in alle bussen en treinen van Arriva in héél Fryslân én in Zuid-West Drenthe (Nationaal Park Drents-Friese Wold) en is geldig tot en met eind 2018, het jaar waarin Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa is (www.leeuwarden2018.info).

Turfroute
De gratis ov-kaart kan het toerisme op en rond de Turfroute in het oosten van de provincie een behoorlijke duw voorwaarts geven. Boottoeristen kunnen dan in Gorredijk, Donkerbroek, Oosterwolde en Appelscha gratis de bus pakken voor een uitgebreide kennismakingen met de bossen, heidevelden en zandverstuivingen in de Friese Wouden.

Informatie:
www.gratisdoorfriesland.nl

Informatie over recreatie en toerisme in Friesland:
www.frieslandholland.nl
www.frieslandtravel.com
www.friesemeren.eu
www.goudenfriesewouden.nl
www.ijsselmeer.frl
www.waddenzeeland.nl
www.boatcharterholland.nl
www.frieslandhollandtours.com
www.groepsuitjes.frl

Gratis abonnement op Fries Nieuws:
www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief