Eerste Elfstedenfietsers 23 maart van start: Jiske en Inge van Braak uit de Achterhoek

Eerste Elfstedenfietsers 23 maart van start: Jiske en Inge van Braak uit de Achterhoek

Eerste Elfstedenwandelaars waren Limburgers in januari

Eerste Elfstedenfietsers 23 maart van start: Jiske en Inge van Braak uit de Achterhoek

SNEEK (NL) – Cecilia Klemkerk, eigenaresse van hotel Amicitia in Sneek, verwelkomde vrijdagmorgen 23 maart 2018 de eerste Elfstedenfietsers van de reisorganisatie Friesland Holland, een onderdeel van het gelijknamige bureau voor toerisme van Fryslân.

Jiske van Braak uit Doetinchem (37, midden) en haar zus Inge uit Varsseveld (41, links), boekten bij Friesland Holland een sportief driedaags Zeven van de Elfsteden all-in-arrangement met Merida ATB’s. Het arrangement is ook boekbaar met luxe e-bikes, toerfietsen of trekkingfietsen en zonder fietsen voor gasten die hun eigen fietsen meenemen. Rechts hotelier Cecilia Klemkerk.

De gasten, Jiske van Braak (37) en haar vier jaar oudere zus Inge, boekten bij Friesland Holland een sportief driedaags Zeven van de Elfsteden all-in-arrangement met een overnachting in Amicitia en één in hotel Galamadammen in Koudum. Jiske, communicatiemedewerker en woonachtig in Doetinchem, en Inge, managementassistente en wonend in Varsseveld, deden de zeven historische stadjes in het zuidwesten van Friesland aan op snelle Merida All Terrain Bikes van Friesland Holland. Deze ATB’s zijn luxer en sneller dan standaard fabrieksmountainbikes. Zo zijn zijn ze voorzien van een driehoekige smalle frametas voor onder andere een kabelslot, een fietscomputer, stander en bidonhouder en speciale anti-lek trekkingbanden van Schwalbe. De fietsen zijn voor het snel afleggen van grote afstanden op gangbare paden, maar ook op bospaden, geprepareerd door Merida-dealer en wielersportspecialist Henk Weerman in Wolvega. Friesland Holland vervoert de bagage van hotel naar hotel en verleent, indien nodig, snelle pechhulp. Bij ieder arrangement verleent de fietsvakantiespecialist mobiliteitsgarantie: bij pech direct vervangende gelijkwaardige of luxere fiets.

Lees meer Eerste Elfstedenfietsers 23 maart van start: Jiske en Inge van Braak uit de Achterhoek