Hollandse toppers ontdekken met royal class motorjacht vanuit Streefkerk aan de Lek

Hollandse toppers ontdekken met royal class motorjacht vanuit Streefkerk aan de Lek

Aquanaut Boating Holidays breidt uit

Hollandse toppers ontdekken met royal class motorjacht vanuit Streefkerk aan de Lek

STREEFKERK (NL) – Een luxe Aquanaut motorjacht huren in Friesland en Duitsland kan al vele jaren, maar in het oer-Hollandse rivierenland was dat nog niet mogelijk, terwijl er al lang vaak naar wordt gevraagd bij Boat Charter Holland. Deze organisatie, een onderdeel van het bureau voor toerisme Friesland Holland, stimuleert internationaal het rechtstreeks voordelig boeken van jachten. Zij zit ook achter Holland Yacht Investment, een formule die particulieren wijst op lucratief beleggen in huurboten binnen het programma van een professioneel Boat Charter Holland verhuurbedrijf.

De Aquila die nu in Sneek wordt voorzien van een wegneembare overkapping op het achterdek.

Door de verkoop van een zeer luxe vaarbewijsvrije Aquanaut Drifter CS met achterkajuit door de werf Aquanaut Yachting Holland van Mark Bakker in Sneek aan Arie Verkerk van Yachtcharter Streefkerk kan met ingang van medio april 2018 ook in het westen van Nederland aan een vaarvakantie begonnen worden. Hij heeft de 13 meter lange boot, de Aquila, die nu nog in Sneek ligt voor de montage van een wegneembare overkapping van het achterdek, een ligplaats gehuurd in de jachthaven van Streefkerk aan de Lek.

Royal Class
Het jacht is uitgevoerd als een luxe eigenaarsschip. Het heeft bijvoorbeeld twee tweepersoons royal class hutten met een aan drie zijden omloopbaar bed, een zogenaamd Frans bed, en een eigen toilet, een grote badkamer, een uitstekend geoutilleerde keuken, een boeg- en hekschroef, een loungeachterdek met zonwering in de vorm van een biminitop, een wasmachine en digitenne. Door de eenvoudige ombouw van een zitgroep kunnen twee extra slaapplaatsen gecreërd worden, ideaal als twee of drie generaties samen op pad willen.

Old Holland Tours
Het huren van een motorjacht als varende vakantiewoning neemt ieder jaar toe en daarmee ook de wens om andere vaargebieden dan de bekende Friese en Overijsselse meren te verkennen. Juist Zuid-Holland, Utrecht en West-Brabant bieden pleziervaarders unieke bereikbaarheid van beroemde bezienswaardigheden, zoals de molens van de Kinderdijk, en monumentale stadscentra. Schiedam, Leiden, Gouda, Schoonhoven, Nationaal Park De Biesbosch en de Oranjesteden Dordrecht, Delft en Willemstad zijn wereldberoemde must sees.

Arie Verkerk heeft een paar top vaarroutes van een week ontwikkeld. Deze Old Holland Tours beginnen en eindigen in de haven van Streefkerk. “Wat velen niet weten is dat je hier de ruimte hebt om te varen. In de zomer filevaren, dat kom je hier niet tegen. In bijna alle oude steden kun je in het centrum aanleggen en vanaf de ligplaats de toppers van Holland bekijken. Met zo’n luxe jacht als de Aquanaut Drifter verblijf je eerste rang; geen hotel kan daar tegenop. Het bijzondere van mijn boot is ook de doorvaarthoogte, variabel tussen de 2,40 en 3,80 m. Dankzij de krachtige Perkins M150Ti van 148 pk leveren sterke stromingen geen problemen op. Bovendien vertel ik iedere huurder bij aankomst de fijne kneepjes van het varen in rivierenland, dat echt niet zo moeilijk is als vaak wordt gedacht. Wie wil kan een halve of hele dag speciale vaarinstructie krijgen.”

Boeken
De Aquila gedoopte Aquanaut Drifter CS is te boeken bij Aquanaut in Sneek (https://www.aquanaut.nl/jachtverhuur/aquila). Het verhaal achter de Aquila en de toekomstplannen van de heer Verkerk vindt u op de website www.yachtcharterstreefkerk.nl

De huurboot van nu is de bank van toen
De bank is niet meer het geldinstituut van vroeger. Spaargeld op de bank brengt zo goed als niets meer op. En het gezegde ‘Koop een boot en werk je dood’ is ook verleden tijd, want investeren in een huurjacht of –sloep kan lucratief zijn. Kan, want je moet wel weten in wiens boten je geld steekt, zodat je een tevredenstellend rendement op het ingelegde geld behaalt. Betrouwbare jachtcharterbedrijven kunnen het te verwachten rendement aardig inschatten. Betrouwbaar zijn verhuurders die hun filosofie duidelijk omlijnd hebben, je een blik gunnen in hun onderneming, voor en achter, in de historie, in de bezettings-, schade- en onderhoudsadminstratie en marketing van de huurboot. En het belangrijkst: betrouwbare partners van investeerders zijn zij die kunnen aantonen dat ze altijd correct na de afgesproken huurtermijnen het aandeel van de investeerder in de huuropbrengst uitbetalen.

Bootverhuur zit in de lift
Doordat het goed gaat met de verhuur van boten — steeds minder watersporters willen een jacht bezitten — is er van cosumentenzijde een snel groeiende vraag naar nieuwe luxe zeil- en motorjachten en sloepen. Professionele verhuurders, aangesloten bij de grote bootverhuurpromotieorganisatie van het bureau voor toerisme Friesland Holland, Boat Charter Holland, zoeken daarom mensen die geld willen steken in een nieuwe boot om daarmee snel de vloot uit te kunnen breiden. Het gaat dan om charterbedrijven met voldoende ligplaatsen in een eigen charterbasis op een toplocatie.

Vakantiehuis of boot?
Beleggen in een vakantiehuis dat in een verhuurorganisatie ondergebracht wordt, is gebruikelijker, maar een charterjacht aanschaffen en verhuren is minstens zo aantrekkelijk. Een vakantiehuis dat slecht verhuurd wordt, bijvoorbeeld omdat de parkformule niet aanslaat, kun je niet meenemen. Verkopen kan wel, maar dan mogelijk met verlies.

Weinig risico
Wie niet content is met de opbrengsten van zijn jacht bij een bepaalde verhuurder, kan besluiten de boot na afloop van de overeenkomst over te brengen naar een andere verhuurder. Verschuivingen treden in Friesland wel op, maar zijn minimaal bij de al lang bestaande jachtcharterbedrijven. En juist die zoeken investeerders.

Holland Yacht Investment
Onder de naam Holland Yacht Investment brengt Boat Charter Holland, Nederlands langst bestaande (sinds 1996) en grootste marketingorganisatie op het gebied van bootverhuur, nog te bouwen of reeds bestaande jachten onder de aandacht van potentiële beleggers die het pleziervaartuig in de verhuur willen doen.

Meer info:
www.aquanaut.nl
www.yachtcharterstreefkerk.nl
www.boatcharterholland.nl
www.yachtinvestment.nl
www.proefvaardagen.com
www.motorbootsneek.nl

Leeuwarden European Capital of Culture 2018:
www.leeuwarden2018.info
www.2018arrangementen.nl
www.friesland.nl/nl/culturele-hoofdstad/programma

Vakantiebestemming Friesland:
www.provinciefriesland.frl

Arrangementen van bureau voor toerisme van Fryslân:
www.frieslandtravel.com
www.frieslandfietsvakanties.com

Gratis abonnement op Fries Nieuws:
Kosteloos abonnement op wekelijkse nieuwsbrief over toerisme, recreatie en evenementen in Friesland:
www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief

Dordrecht. Foto: Archief Persbureau Albert Hendriks.

Delft. Foto: Archief Persbureau Albert Hendriks.

Willemstad. Foto: Archief Persbureau Albert Hendriks.