Eerste maïsdoolhof van Nederland in Friesland!

Eerste maïsdoolhof van Nederland in Friesland!

Publicatiedatum: 25 juni 2010
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

Bij veeboer en entertainer Steven van der Zee in Rohel

Opening van Nederlands eerste maïsdoolhof bij boer Steven van der Zee.
Opening van Nederlands eerste maïsdoolhof bij boer Steven van der Zee.

ROHEL (NL) – De Jouster fanfare splitst zich vanavond, 25 juni 2010, op in vier parten in een maïsveld aan de Vierhuisterweg 29 in Rohel aan de noordoever van het Tjeukemeer, in het Fries Tsjûkemar. De koperblazers en slagwerkers vrolijken de opening van Nederlands eerste maïsdoolhof op bij boer Steven van der Zee. Op zijn activiteitenboerderij wordt vrijdag ook een theatervoorstelling opgevoerd over hoe Jaques Offenbach zijn Dichter und Bauer componeerde.

Van der Zee: “De mais is nog niet erg hoog maar doordat de mais opgekweekt is onder folie is het inmiddels een gesloten veld. Je ziet en hoort dus overal in het veld dingen gebeuren zonder dat je weet hoe je er komt. De doolhof op de Aktiviteitenboerderij is nu landelijk de eerste.”

maïsdoolhof bij Van der Zee
Maïsdoolhof bij Van der Zee

Voor het vijfde jaar in successie is er al een maïsdoolhof bij Van der Zee, reden voor een extra feestelijke opening. Men is welkom vanaf 19.00 uur. De toegang is op deze vrijdagavond gratis. Na de opening op vrijdagavond is het maïsdoolhof dagelijks geopend van 10.00-18.00 uur. Op zondag gaat de deur om 12.00 uur open.

Thema: muziek

Ook tijdens de normale openingsuren staat muziek centraal in het doolhof. Naast allerlei vragen over musicals, klassieke muziek, filmmuziek en lichte muziek staan er ook “muziekinstrumenten” in het veld opgesteld zoals een “flessenorgel”, een “trechtertoeter” en een drumstel van afvalmateriaal van de boerderij. Tevens worden er ook dit jaar weer diverse vossenjachten en klopjachten georganiseerd. Op zondagmorgen 15 augustus is er om 10.00 uur een hagenpreek. Kijk voor meer informatie op www.aktiviteitenboerderij.nl