Eerste toeristische Elfstedentocht met een elektrosloep

Eerste toeristische Elfstedentocht met een elektrosloep

Sloepenbouwer Eva Meijer vaart acht dagen lang van hotel naar hotel

HEEG (NL) – Eva Meijer, directrice van Hoora Watersport in Heeg, is zondag 18 augustus 2019 begonnen aan de eerste Elfstedentocht met een elektrosloep. Zij, elektrosloepen- en zeilbotenbouwer, onderneemt de achtdaagse tocht van hotel naar hotel in het kader van een test van de reisorganisatie Friesland Holland Travel Service in Wolvega.

Eva Meijer (links) en Siska Schraa uit Heeg zetten zich maandag 19 augustus 2019 bij hotel-jachthavens Galamadammen schrap voor de tweede etappe van de Elfstedentocht met een elektrosloep.

Dit onderdeel van het bureau voor toerisme van Fryslân wil precies weten of de etappes niet te lang zijn, of de oplaadpunten bij de hotels oké zijn en of de tocht ook onder minder gunstige omstandigheden goed te doen is. Ook bekijkt en beoordeelt zij de hotels en de highlights onderweg.

E-Elfstedentochten
Als de proef met de zespersoons Hoora Pura Vida 550 elektrosloep positief uitpakt dan wordt de boot in 2020 opgenomen in een nieuw all-in Elfsteden e-sloeparrangement naast de bestaande 7-daagse arrangementen met dieselsloepen. Friesland Holland regelt alles: de sloep, de hotels, diners het vervoer van de koffers van hotel naar hotel. Ook snelle pechhulp is bij de arrangementen inbegrepen. Naast e-sloep- en e-bike-arrangementen is ook een autoarrangement met een elektrische auto, zo mogelijk een e-cabrio, in de maak.

Enthousiast
Mevrouw Meijer, op pad met belangstellende vrienden en kennissen, is zondagmiddag vertrokken van haar jachthaven op het waterpark Gouden Boaijum in Heeg naar hotel Galamadammen aan het meer de Morra in Koudum. Zij volgt helemaal het traject van Elfstedenschaatsers en de zwemmer Maarten van der Weijden, dus via Woudsend, Sloten, Balk, riviertje de Luts en de Fluezen naar hotel Galamadammen, het eerste overnachtingsadres. Gisteren, maandag 19 augustus voer ze de route Stavoren-Hindeloopen langs de zeedijk en vervolgens meer landinwaarts naar Workum. Daar overnachtte ze in hotel Wymerts van Ewald Overdijk en Yvon Konijn, tegenover het Jopie Huisman-museum, in het hart van het zeer bezienswaardige en levendige stadje. Over het bij het hotel horende tapasrestaurant Pickwicks waren Eva en haar reisgezel Siska Schraa heel enthousiast.

Naar Harlingen
Voor vandaag, dinsdag 20 augustus, staat de reis van Workum naar Harlingen, via Bolsward, Witmarsum en Kimswerd op het programma. In Harlingen is ’t Heerenlogement van Gemma van Norden en Mateusz Sęk de verblijfsaccommodatie. Tot heden ondervond ze geen enkel probleem, ook maandag niet toen ze tegen de felle wind in, over de Morra, van Galamadammen naar Stavoren moest voeren. Zij zegt enorm te genieten van de expeditie en post regelmatig foto’s en filmpjes op haar facebookpagina.

Meer info:
www.elfstedenroute.nl

Sloepvakanties, en andere vakanties, met SGR Garantie van het bureau voor toerisme van Fryslân:
www.frieslandtravel.com
www.frieslandfietsvakanties.com

Vakantieland Friesland:
www.provinciefriesland.frl

Friesland reisgidsen, magazines en routekaarten:
www.frieslandhollandwebshop.nl

Gratis abonnement op Fries Nieuws:
Kosteloos abonnement op wekelijkse nieuwsbrief over toerisme, recreatie en evenementen in Friesland: www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief

Elfstedenhotel Galamadammen. De landvasten worden losgemaakt voor de tweede etappe van de grote expeditie: in acht dagen stilletjes en schoon langs de Friese Elfsteden met veel tijd voor het bezoeken van de bezienswaardigheden.

Alleen op zee. Op de Morra stond een pittige tegenwind, maar de Hoora Pura Vida 550 had geen moeite met de golven en de harde wind.