Elfsteden experience in Openluchtmuseum Arnhem

Elfsteden experience in Openluchtmuseum Arnhem

Deze winter klunen met Erik Hulzebosch en dweilorkest Kleintje Pils

ARNHEM (NL) – Zaterdag 8 december 2018 opent het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem haar winterseizoen op een bijzondere wijze. Dit jaar hebben bezoekers de mogelijkheid om de Elfstedentocht in het museum te beleven. De opening vindt helemaal in Friese sferen plaats. Daar hoort natuurlijk de deelnemer aan de Elfstedentocht van 1997, Erik Hulzebosch, bij. Hij gaat op deze openingsdag de uitdaging aan met bezoekers om een route van 300 meter te klunen, dwars door het museum. En natuurlijk wordt dat muzikaal omlijst door het wereldberoemde dweilorkest Kleintje Pils.

Sonnema Ice Girls, Marieke Bijlsma (links) en Astrid Nuijen, zussen uit Lemmer, bij de Waterpoort in Sneek. Archieffoto Albert Hendriks.

Of het gaat vriezen of dooien: Koning Winter regeert dit jaar in het Gelderse museum. Hoewel de Elfstedentocht in 1997 voor het laatst gereden werd, stijgt de Elfstedenkoorts in ons land zodra het begint te vriezen. De Elfstedentocht is een traditie die onlosmakelijk is verbonden aan de Hollandse winters. Het Openluchtmuseum laat bezoekers deze winter ervaren wat de Elfstedentocht is. Zo maak je als deelnemer een rondje langs de Friese steden, moet je zeker niet vergeten te stempelen bij de posten en word je uitgedaagd om te klunen.

Lees meer Elfsteden experience in Openluchtmuseum Arnhem