Elfstedenkoorts met de dag heviger

Elfstedenkoorts met de dag heviger

Publicatiedatum: 3 februari 2012
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

Door ‘De Hel’ en aanhoudende vorst

BOLSWARD (NL) – Een paar miljoen televisiekijkers naar de KRO-uitzending De Hel van ’63, een speelfilm van de Friese regisseur Steven de Jong over één van de meest barre Elfstedentochten, bewerkstelligt niet alleen veel boekingen bij de Elfsteden-reisorganisatie van het Friese bureau voor toerisme (www.frieslandhollandtravel.nl), maar ook bij distilleerderij Sonnema in Bolsward.

Populair: de ijsmuts van Sonnema.

Een droomplaatje van de kleinste Elfstedenstad, Sloten, een scene uit De Hel  van ’63 van de Friese filmer en acteur Steven de Jong.

Populair: de ijsmuts van Sonnema. 
Een droomplaatje van de kleinste Elfstedenstad, Sloten, een scene uit De Hel van ’63 van de Friese filmer en acteur Steven de Jong.

Heel Nederland, ook Public Relations-manager Gelkje Schotanus van Sonnema, heeft de Elfstedenkoorts te pakken. “Wij warmen ons op voor de tocht der tochten! Sonnema is met haar Friese roots, 150 jaar historie en met een fabriek en bezoekerscentrum in Bolsward aan de Elfstedenroute, onlosmakelijk verbonden met dit fenomeen. Al sinds de eerste Elfstedentocht van 2 januari 1909 is Sonnema bij de Elfstedentocht betrokken. Als de tocht er dit jaar gaat komen, tovert Sonnema het bezoekerscentrum om tot een ware klúnspot. Iedereen kan dan bij Sonnema genieten van een warme chocomel met Sonnema of een warme Sonnema cocktail.”

Bij Sonnema genieten medewerkers en bezoekers van de Elfstedengekte.
Bij Sonnema genieten medewerkers en bezoekers van de Elfstedengekte.

Sonnema-avonden

Als voorproefje worden er aankomend weekend, in het hele land, Sonnema-avonden georganiseerd, zodat iedereen nu al in de sfeer van de Elfstedentocht kan komen. Of de tocht der tocht er nu gaat komen of niet, bij Sonnema is de voorpret dus al begonnen.

Info: www.elfstedenroute.nl

www.sonnema.nl