Zaterdag 28 januari concert van slagwerkster Leticia Bal en saxofonist Paul Weiling in Schierstins

Zaterdag 28 januari concert van slagwerkster Leticia Bal en saxofonist Paul Weiling in Schierstins

Publicatiedatum: 23 januari 2012
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

Tip:

FEANWALDEN/VEENWOUDEN (NL) – De virtuoze slagwerkster Leticia Bal en saxofonist Paul Weiling geven zaterdag 28 januari 2012 een swingend concert in De Schierstins te Feanwâlden. Het concert begint om 20.00 uur.

Leticia Bal

Paul Weiling

Leticia Bal
Paul Weiling

Leticia Bal is van vele muzikale markten thuis. In De Schierstins komt ze met latin percussie, marimba, fruitschalen en haar eigen zangstem. Bij haar muziek ligt het accent op Caribische klanken, onder andere Cubaans. De op het conservatorium afgestudeerde Amsterdamse arrangeert bijna alle muziek zelf voor haar instrumenten. Ook muziek van Johann Sebastian Bach bewerkte ze voor haar marimba.

Behalve solo of met duo’s treedt ze ook op met haar topsalsaband ‘Leticia y su Rumbadama’. Ze trad onder andere op tijdens het North Sea Jazz Festival, de Latin Dance Night in Vredenburg in Den Haag en verder zo’n beetje alle andere festivals in Nederland en Duitsland. Ook maakte ze tournees naar het Caribisch gebied, Scandinavië en Griekenland. Zij is verder docente percussie aan de Muziekschool Amsterdam. 

Na de pauze treedt ze samen op met saxofonist Paul Weiling. Deze in Duitsland geboren muzikant heeft ook een conservatorium-opleiding genoten, naast een vervolgstudie bij David Liebman in New York. Hij leidde verschillende muziekformaties, bracht cd’s uit en was betrokken bij diverse (internationale) muziekprojecten. Hij experimenteerde met elementen uit de folkmuziek, jazz, pop en hedendaagse geïmproviseerde muziek. Met zijn groep Compasión combineert hij jazz en flamenco.

Leticia Bal over dit concert: ”Ik heb als muzikant altijd gezocht naar niet-bewandelde paden. Het moet echter wel heel mooi en lekker klinken en het moet er goed en fascinerend uitzien; ik kom op die manier, vanuit mijn roots (latin muziek) terecht bij wat ik nu als soliste doe. Paul Weiling is niet alleen mijn held op saxofoon, maar ook de held van vele muziekrecensenten. In de theaters speel ik voor de pauze solo en na de pauze in duet met Paul. Zo is het programma dynamisch, verrassend en compleet.”

De Volkskrant noemde haar optreden ‘fascinerend en swingend, soms mysterieus’. En Trouw schreef: ‘Leticia laat zelfs fruitschalen zingen’.

Voor informatie en reserveringen:

info@schierstins.nl of tel. 0511-472937.

www.paulweiling.info

www.rumbadama.nl